Senatul SUA a votat vineri reautorizarea unui program de supraveghere controversat

S.B.
Internaţional / 20 aprilie

Senatul SUA a votat vineri reautorizarea unui program de supraveghere controversat

Senatul SUA a votat vineri pentru aprobarea reautorizării unui program de supraveghere controversat, evitând la limită expirarea programului la miezul nopţii, informează news.ro.

Reautorizarea asigură ceea ce susţinătorii numesc un element cheie al operaţiunii de colectare a informaţiilor externe de către Statele Unite.

Democraţii şi republicanii s-au unit şi au făcut ceea ce trebuia pentru siguranţa ţării noastre. Ştim cu toţii un lucru: să lăsăm să expire FISA ar fi periculos. Este o parte importantă a securităţii noastre naţionale, să stopăm actele de teroare, traficul de droguri şi extremismul extrem violent", a spus liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer.

FISA a atras critici atât din partea parlamentarilor republicani, cât şi a celor democraţi, care susţin că încalcă dreptul constituţional la intimitate al americanilor.

Proiectul de lege a fost blocat de trei ori în ultimele cinci luni de republicanii din Cameră, care au contrazis propriul partid, înainte de a fi adoptat săptămâna trecută cu 273-147 de voturi, când durata sa a fost scurtată de la cinci ani la doi ani.

Casa Albă, şefii serviciilor de informaţii şi parlamentarii de top din Comitetul de Informaţii al Casei au avertizat cu privire la efectele potenţial catastrofale ale neautorizării programului, care a fost creat pentru prima dată în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Deşi dreptul la viaţă privată este consacrat în Constituţia SUA, datele cetăţenilor străini colectate de program includ adesea comunicaţii cu americanii şi pot fi exploatate de organele interne de aplicare a legii, cum ar fi FBI, fără mandat. Acest lucru i-a alarmat atât pe republicanii de linie dură, cât şi pe democraţii de extremă stângă.

Dezvăluirile recente conform cărora FBI-ul a folosit această putere pentru a obţine informaţii despre protestatarii Black Lives Matter, donatorii pentru campaniile pentru Congres şi parlamentarii americani şi-au îndoieli suplimentare cu privire la integritatea programului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce misto,

    unii au dreptul la securitatea nationala (USA),

    altii nu (Rusia,China,Iran,Afganista,,L ibia,.....) 

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb