SERGHEI LEŞCENKO:"Avem un progres în limitarea înaintării armatei ruse în suburbiile Kievului"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 martie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Serghei Leşcenko, şef de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, afirmă că blocuri de apartamente şi case, dar şi clădiri de mici dimensiuni au fost bombardate de armata rusă la Kiev, arătând că, pentru moment, forţele ucrainene au "un progres" în a limita înaintarea militarilor ruşi în suburbiile Kievului. Acesta menţionează "numărul uriaş" al trupelor ruseşti masate la periferia capitalei Ucrainei, relatează News.ro.

"Confirm că avem un progres în jurul Kievului în ceea ce priveşte limitarea înaintării armatei ruse în suburbii. Totuşi, numărul trupelor ruseşti masate în jurul oraşului e uriaş şi noi luptăm pentru libertatea noastră în fiecare zi şi în fiecare noapte. Astăzi, Kievul a fost bombardat din nou şi din nefericire, au distrus case, clădiri mici şi blocuri de apartamente", a declarat şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean în această după- amiază, la CNN.

Întrebat ce diferenţă ar putea face intrarea în război a armatei Belarusului, alături de cea a Rusiei, Serghei Leşcenko este de părere că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, are "o problemă" între a-şi îndeplini "obligaţiile" faţă de liderul de la Kremlin şi rezolvarea unei probleme pe plan intern, aceea legată de nivelul scăzut de antrenament al armatei belaruse.

"Motivarea Belarusului este atât de scăzută, încât este o provocare pentru Lukaşenko, care se prezintă drept liderul acestui teritoriu, el are probleme să îşi îndeplinească obligaţiile pe care le are faţă de Putin, pentru că astăzi forţele belaruse nu sunt bine antrenate, sunt demotivate şi nu au motive pentru a participa la această luptă. Au o experienţă limitată în ceea ce priveşte antrenamentele, iar dacă vin aici vor fi ucişi, desigur, pentru că Ucraina îşi apără teritoriul", spune oficialul de la Kiev.

Leşcenko se arată îngrijorat cu privire la folosirea de către Rusia a unor arme interzise, afirmând că primeşte zilnic zeci de mesaje aparţinând propagandei ruse care afirmă că Ucraina pregăteşte arme chimice sau nucleare.

"Desigur că sunt ştiri false, dar sunt exemple care arată că de partea lor pot exista pregătiri, operaţiuni de tip «steag fals» sau argumente din partea Rusiei pentru a folosi arme chimice sau nucleare împotriva Ucrainei pentru că nu există alte motive pentru trimiterea unor astfel de mesaje. (...) De aceea cred că întreaga lume trebuie să-şi facă vocea auzită şi să îi spună lui Putin că trebuie să se oprească", mai spune consilierul lui Zelenski.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro