SERGIU MANEA, CPBR: "Pariem pe leu în continuare"

V.D.
Bănci-Asigurări /

Sergiu Manea

Sergiu Manea

Manea: "Considerăm necesară revizuirea metodologiei de calcul al IRCC" 

Economia ţării noastre a intrat intr-o zonă de maturitate, este de părere Sergiu Manea, preşedintele Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), precizând: "Credem foarte mult in continuitate. Cred că ţara noastră devine mai matură pe zi ce trece. Avem o nouă şansă de a demonstra că putem construi o ţară competitivă care îşi poate desfăşura activitatea normal. Nu ştiu să vă spun dacă lucrurile vor fi mai bune sau mai rele, după schimbarea Guvernului. (...). Pariem pe leu în continuare, aşa cum am făcut din 2012 şi până acum".

Printre altele, Sergiu Manea consideră că economisirea unei gospodării nu trebuie să se axeze exclusiv pe depozitele bancare: "Încurajăm clienţii să-şi diversifice economiile - de la poliţe de asigurare cu acumulare şi fonduri de pensii la asset management şi depozite bancare".

Răspunzând unei întrebări, şeful CPBR a menţionat că profiturile realizate anul trecut de băncile comerciale au fost capitalizate, pentru păstrarea şi creşterea capacităţii de creditare, fiind utilizaţi pentru investiţii de personal, investiţii în active fixe şi în softurile bancare. Printre altele, Sergiu Manea a mai menţionat că funcţionarea şi stabilitatea sectorului financiar şi finanţarea pe termen lung a economiei pot fi afectate de iniţiativele legislative recente. Sergiu Manea a vorbit şi despre noul indice IRRC, precizând: "Lipsa exactităţii, fiabilităţii, relevanţei, existenţa decalajului temporal şi riscul volatilităţii vor conduce în cele din urmă la creşterea costurilor de creditare pentru consumatori şi la o lipsă de predictibilitate din partea acestora asupra obligaţiilor de plată lunare. Pentru a elimina neajunsurile semnalate mai sus şi pentru a fi în conformitate cu reglementările europene, considerăm necesară revizuirea metodologiei de calcul al IRCC".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. pariati, pariati desteptilor!

    5 ron/1 euro dupa alegerile prezidentiale si 5.5 ron/1 euro in 2021!

    continuati sa pariati! :)))))))))))))))) 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS