Sergiu Oprescu a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar - European Mortgage Federation

G.D.
Bănci-Asigurări / 16 ianuarie

Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group, a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar - European Mortgage Federation (EMF) pentru mandatul 2023-2024, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în calitate de vicepreşedinte, Sergiu Oprescu va colabora îndeaproape cu noul preşedinte ales, Roberto Colomer Blasco, şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al EMF pentru a promova creşterea responsabilă şi durabilă a sectorului creditelor ipotecare în Europa. Este pentru prima oară când un reprezentant al Europei de Est este ales în conducerea European Mortgage Federation.

"Sunt onorat să fiu ales în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar şi le mulţumesc membrilor EMF pentru încrederea acordată. Este o mare responsabilitate să reprezint piaţa ipotecară la nivel european şi sunt pregătit să valorific întreaga mea experienţă în industria serviciilor financiare pentru a promova creşterea responsabilă şi durabilă a acestui sector", a declarat Sergiu Oprescu.

Sergiu Oprescu are o vastă experienţă pe pieţele bancare şi de capital, cu o carieră de aproape 30 de ani în sectorul serviciilor financiare. S-a alăturat Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte să fie numit Preşedinte Executiv în anul 2007. În 2019 a fost numit Director General al Reţelei Internaţionale a Grupului Alpha Bank şi membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internaţională a băncii.

Sub coordonarea sa, Alpha Bank România a lansat în anul 2001 primul credit ipotecar de pe piaţa locală, iar în anul 2019 a realizat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România.

A participat direct la construcţia pieţei de capital din România, fiind preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti în perioada 2000 - 2006. Totodată, a fost implicat în organizaţii profesionale locale şi internaţionale, în perioada 2015 - 2021 activând că Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.

Înfiinţată în anul 1967, EMF este vocea industriei de profil europene, reprezentând interesele creditorilor ipotecari şi ale emitenţilor de obligaţiuni ipotecare. EMF furnizează date şi informaţii privind pieţele ipotecare europene, a căror valoare însuma peste 8 mii de miliarde euro la sfârşitul anului 2020. EMF are 14 membri din 12 state ale UE, precum şi o serie de membri observatori. Totodată, EMF include şi Consiliul European pentru Obligaţiuni Ipotecare - European Covered Bond Council (ECBC), care reuneşte emitenţi de obligaţiuni garantate, analişti, bancheri de investiţii, agenţii de rating etc. ECBC are 120 de membri, care reprezintă peste 95% din obligaţiunile ipotecare în circulaţie, cu o valoare de aproape 3 mii de miliarde euro la sfârşitul anului 2021, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

20 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6021
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9593
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6180
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.9991

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro