Serviciul ucrainean de securitate a făcut percheziţii în sediile unor instituţii maghiare din Ucraina pentru acuzaţii de separatism

A.P.
Miscellanea /

Serviciul ucrainean de securitate a făcut percheziţii în sediile unor instituţii maghiare din Ucraina pentru acuzaţii de separatism

Guvernul de la Budapesta a înaintat un protest formal către Ministerul de externe al Ucrainei după ce Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a făcut luni mai multe percheziţii în sediile unor instituţii maghiare din Ucraina, precum şi la domiciliul lui Laszlo Brenzovics, preşedintele Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ), acuzaţi de separatism, potrivit unui comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI, potrivit g4media.

"Uniunea Culturală Maghiară din Ucraina Subcarpatică consideră fără precedent în istoria uniunii această intervenţie dură în care militari înarmaţi ai serviciului de securitate au intrat în locuinţa lui Laszlo Brenzovics, preşedintele KMKSZ, în sediul central al KMKSZ din Ujgorod, în sediul Centrului de Dezvoltare Economică "Egan Ede" din Ucraina Subcarpatică, respectiv în sediul Fundaţiei Caritative pentru Învăţământul Universitar Maghiar din Ucraina Subcarpatică, în vederea unor percheziţii", se arată în comunicatul organizaţiei.

În baza unei hotărâri emise de instanţa din Zaporijia, din estul Ucrainei, referitoare la un dosar penal deschis anterior sub acuzaţia de separatism, pe parcursul percheziţiilor s-au căutat dovezi ale activităţii care vizează integritatea teritorială a ţării şi schimbarea forţată a graniţelor cu scopul de a crea daune statului. KMKSZ respinge acuzaţiile de separatism şi arată că ar fi vorba despre o procedură planificată, bazată pe acuzaţii politice false, al cărei scop nu este doar de a face imposibilă activitatea organizaţiilor maghiare, ci şi de a intimida maghiarii din Ucraina Subcarpatică şi pe liderii acestora.

"Prin urmare, organizaţia solicită autorităţilor ucrainene competente să pună capăt imediat vânătorii de vrăjitoare împotriva KMKSZ şi a celorlalte organizaţii maghiare din Ucraina Subcarpatică. În acelaşi timp, atragem atenţia Ungariei şi a organizaţiilor internaţionale asupra presiunii politice exercitate împotriva noastră prin mijloacele de securitate ale statului", se mai arată în comunicatul Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

Cu privire la perchezitii, guvernul Ungariei protesteaza la MAE Ucraina şi a convocat ambasadorul ucrainean, potrivit unui anunţ al ministrului de Externe PeterSzijjarto. "Este inacceptabil ca un stat care doreste sa fie parte a comunitatii transatlantice, ameninta si tine sub presiune constanta o minoritate a unui stat NATO. Guvernul isi va exprima pozitia si solicita ca "Ucraina sa opreasca insultele si amenintarile permanente impotriva comunitatii nationale maghiare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Saracutii!Cat sunt de discriminati si nevinovati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro