Shanghai înăspreşte restricţiile deja dure pentru combaterea Covid-19

S.B.
Miscellanea / 9 mai

Shanghai înăspreşte restricţiile deja dure pentru combaterea Covid-19

Shanghai înăspreşte restricţiile deja stricte pentru Covid-19, într-un nou efort de a elimina infecţiile din afara zonelor aflate în carantină în cel mai mare oraş din China, până la sfârşitul acestei luni, au declarat persoane familiare cu problema, informează news.ro.

Limitele vor varia probabil în cele 16 districte ale oraşului, deoarece unele şi-au atins deja ţinta, dar oamenii au spus că restricţiile de mişcare vor rămâne, în general, până la sfârşitul lunii mai, din cauza temerilor de revenire, în ciuda scăderii recente a numărului de cazuri în cel mai grav focar de coronavirus din ţară.

Conturile locuitorilor din mai multe districte, precum şi postările pe reţelele de socializare au arătat că guvernul oraşului cu 25 de milioane de locuitori accelerează şi îşi extinde efortul de a transfera contactele strânse ale cazurilor pozitive către centrele de carantină.

Mai mulţi locuitori au spus că li se cere să se mute în astfel de facilităţi, în ciuda testelor negative, după ce au fost găsite cazuri în clădirile lor, stârnind frustrări.

Alţi locuitori au spus că li s-a spus sâmbătă, la locuinţele lor, că nu vor mai putea să iasă pe uşile locuinţelor sau proprietăţilor sau să primească livrări timp de o săptămână, ca parte a eforturilor de a atinge obiectivul de "zero cazuri la nivel de comunitate".

Guvernul de la Shanghai nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Shanghai raportează mii de cazuri de Covid-19 pe zi, marea majoritate în zone închise, cum ar fi unităţile centrale de carantină, spaţiile aflate sub management "în buclă închisă" şi locuinţe în care rezidenţilor li se interzice iasă pe uşă.

Încheierea transmiterii la nivel comunitar în afara unor astfel de zone a reprezentat un punct de cotitură al restricţiilor în oraşe precum Shenzhen, care luna trecută a redeschis transportul public şi i-au lăsat pe oameni să se întoarcă la muncă.

Dar Shanghai s-a luptat să pună capăt transmiterii comunitare în faţa variantei infecţioase Omicron.

Autorităţile şi-au propus iniţial să atingă obiectivul până pe 20 aprilie, a informat Reuters luna trecută, dar au reuşit să facă acest lucru doar în două districte.

Sâmbătă, autorităţile din cartierele Putuo şi Changning au emis notificări prin care afirmă că rezidenţii din ansamblu

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro