Shell va investi cel puţin 397 milioane de dolari în Mexic

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Autoritatea de reglementare a sectorului petrolier din Mexic a aprobat, în această săptămână, planurile de explorare din apele de mare adâncime pentru cinci perimetre operate de Royal Dutch Shell Plc în aceas-tă ţară, în apropierea graniţei maritime cu Statele Unite, anunţă Reuters.

În baza planurilor, compania anglo-olandeză se angajează să investească cel puţin 397 de milioane de dolari în următorii patru ani, dar în cazul în care forajul se dovedeşte a fi de succes, suma ar putea creşte la aproximativ 1,316 miliarde de dolari, potrivit autorităţii de reglementare - Comisia Naţională a Hidrocarburilor (CNH).

Patru dintre perimetrele în cauză sunt situate în bazinul Perdido Fold, unde există o activitate semnificativă în domeniul petrolului şi gazelor (pe partea americană), iar un perimetru se află mai la sud, în bazinul Salina.

Cel puţin patru sonde sunt prevăzute pentru perimetrele menţionate, în faza de explorare, însă planurile mai prevăd posibilitatea creşterii numărului aces-tora până la opt. Forajul va începe încă din trimestrul al patrulea din acest an şi se va extinde până la sfârşitul lui 2022.

Shell a câştigat drepturi de explorare şi producţie pentru nouă blocuri de adâncime din Golful Mexic, la o licitaţie organizată de CNH la începutul anului 2018.

Planurile companiei privind forarea restului de patru blocuri din apele de mare adâncime sunt aşteptate să fie prezentate în scurt timp, după cum a declarat comisarul CNH Sergio Pimentel, fără să precizeze o dată în acest sens.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS