Şi comunitatea filozofică este afectată de virus

George Chiriţă
Ziarul BURSA #Miscellanea /

George Chiriţă

Organizatorii conferinţei internaţionale de filozofie "Derrida Today" au anunţat azi că cea de a 7-a ediţie a conferinţei, care urma să se desfăşoare în iunie la Universitatea Aix Marseille (din Aix en province - Marsillia, Franţa) a fost amâ­nată pentru 2021, din cauza ris­curilor generate de epidemia de Coronavirus.

Conferinţa este organizată bianual începand din 2008, la un an după moartea marelui filozof francez Jacques Derrida, de o echipă de organizatori condusă de Nicole Anderson de la Universitatea Macquarie din Sydney, Australia, şi a avut 6 ediţii desfăşurate în trei continente - America de nord, Europa şi Australia, cu participarea a în jur de 250 de conferenţiari.

Conferinţa reuneşte contribuţii referitoare la filozofia lui Derrida, care este cel mai important filozof al perioadei de după anii 60 ai secolului 20. Opera lui, care a fost tradusă masiv şi in limba română (nu mai puţin de 18 titluri), este centrată în jurul conceptului de deconstrucţie şi al tematicii filozofiei limbajului şi introduce un stil nou de a filozofa, apropiat de eseu şi diferit de cel al metafizicii sistemice care a dominat filozofia până la Husserl şi Heidegger.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. destul de neintelepti scolareii astia ! :)) .. daca nu au citit si presocraticii , ci doar pe Derrida si deconstructivismul sau infect! .... Daca citeau presocraticii sigur le trecea pe la ureche un 'panta rhei' (totul curge - gr veche) de la Heraclit... sau ceva de genul ... ca degeaba te ascunzi de moarte ca ea nu se ascunde de tine :)))) ...

    neispraviti mici ... stiu multe din carti , dar fapta le tradeaza nestiinta si neintelepciunea intr-ale vietii !  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS