Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

SIBEXAurul rămâne în poziţie favorabilă pentru creştere

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus 41 de contracte futures cu o valoare de aproape 85.000 de lei, lichiditatea dând uşoare semne de îmbunătăţire raportat la numărul de contracte. Cu toate acestea, la capitolul produse, oferta era una săracă, în statistica zilei regăsindu-se doar două simboluri: derivatul pe aur şi derivatul pe cursul euro/dolar. Derivatul pe indicele american Dow Jones lipsea din peisajul primelor şapte ore şi jumătate ale sesiunii, conturându-se o a doua sesiune la rând fără contracte pe acest produs.

Derivatul care are ca activ suport aurul, pe scadenţa august, totaliza 40 de contracte. Preţul futures de la Sibiu al unciei de aur era cotat la 1339 de dolari, afişând o apreciere de 7,7 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei, calculată de ATHEXClear la 1331,3 dolari. Direcţia era una pozitivă şi faţă de cotaţia de închidere de luni metalul nobil apreciindu-se cu 4 dolari. "Chiar dacă luni aurul s-a depreciat pe piaţa americană, după datele mai bune decât aşteptările privind piaţa muncii şi pe fondul aprecierii dolarului, metalul nobil rămâne activul de siguranţă cel mai vânat de investitorii de pe pieţele financiare, cu atât mai mult cu cât cotaţia unciei a crescut cu circa 25% de la debutul anului, fapt care-i conferă o poziţie favorabilă pentru menţinerea ascensiunii", a subliniat un analist financiar.

Pentru perechea euro/dolar se înregistra un singur contract pe scadenţa decembrie iar moneda unică era cotată la 1,1161 USD, în minus cu 0,54% faţă de "start of day price"[1] (1,1221 USD).

Pe segmentul ATS administrat de Sibex se observau schimburi foarte slabe, cu doar 30 de acţiuni[2] Armax Gaz Mediaş, suficiente însă pentru ca preţul să crească cu 25% la 2,5 lei/titlu.

[1]Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie