DIGI Comunications

SIBEXEvoluţie neconcludentă a cotaţiei futures a Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 decembrie 2015

După două şedinţe de scădere a cotaţiei futures a Dow Jones, evoluţia din prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii menţinea sub semnul întrebării direcţia derivatului pe indicele american. Conform datelor de la ora 16.45, simbolul DEDJIA 15L (scadenţa decembrie 2015) totaliza 19 contracte, iar valoarea indicelui american se cifra la 17.604 puncte, în urcare cu 26 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la numai 17.578 de puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea de marţi, se consemna însă o depreciere de 41 de puncte. Şi la NYSE datele culese imediat după deschidere indicau deprecieri pentru indicii reprezentativi, şedinţa debutând pe "roşu" pentru a treia oară consecutiv, în contextul în care preţul petrolului s-a stabilizat uşor după două zile "traumatizante", dar şi după ce rata anualizată a inflaţiei din China a crescut , dar a rămas sub ţinta guvernului, stabilită la 3% pentru anul în curs. Datele au aratat că indicele preţurilor de consum din China a surprins în sensul creşterii de la 1,3% în luna octombrie, la 1,5% în noiembrie.

Simbolul EUUSR 16C care urmăreşte evoluţia parităţii dintre cele mai cunoscute monede din lume (n.a. - euro şi dolarul), pe scadenţa martie 2016, totaliza 4 contracte. Faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei (2), stabilit de ATHEXClear la 1, USD, euro se afla în creştere cu 0,38%, la nivelul de 1,0967 USD. Comparativ cu cotaţia de la închiderea zilei precedente, moneda europeană câştiga 0,38%.

Piaţa spot administrată de Sibex nu deborda nici ea de entuziasm, înregistrându-se schimburi cu doar 500 de acţiuni Armax Gaz Mediaş (1). Cotaţia ARAX se deprecia cu 9,91% la 12 lei.

(1) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

(2) Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro