SIBEXParticipanţii la piaţă, lipsiţi de energie

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 iulie 2015

În şedinţa de la mijlocul săptămânii volumul de contracte futures a continuat să fie unul modest. După mai bine de jumătate de sesiune se înregistrau doar 35 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 451.975 de lei. În condiţiile date, previziunile pentru partea a doua a zilei nu arătau deloc bine. Şansele privind o eventuală îmbunătăţire a nivelului de implicare a participanţilor pe piaţă erau legate de "impactul" pe care îl vor avea asupra investitorilor rezultatele reuniunii de politică monetară a Băncii Centrale Americane, aşteptate în după amiaza de miercuri (n.r. -ieri). Conform datelor de la ora 17.30, singurele produse tranzacţionate pe piaţa sibiană erau derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa septembrie, identificat prin simbolul DEDJIA 15I şi derivatul pe cursul euro/dolar, tot pe scadenţa septembrie, identificat prin simbolul EUUSR 15I.

Evoluţia monedei comune era una mai degrabă nehotărâtă, cotaţia futures de la Sibiu a euro situându-se, pentru scadenţa amintită, la 1.1058 dolari, în coborâre cu 0,13% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), calculat de ATHEXClear la 1,1072 USD. Raportat la închiderea din cea de a doua şedinţă a săptămânii euro creştea cu numai 0,02%. Numărul contractelor era de 25.

În ceea ce priveşte derivatul pe Dow Jones, cotaţia futures de la Sibex a acestuia pentru scadenţa din toamnă era de 17.599 de puncte, în minus cu 82 de puncte comparativ cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), stabilit de ATHEXClear la 17.681 de puncte. Faţă de cotaţia de miercuri, DEDJIA creştea însă cu 49 de puncte. Pe piaţa de la New-York, Dow Jones a deschis uşor pe plus miercuri, variaţiile fiind mici, investitorii adoptând o atitudine de aşteptare. "Ceea ce-şi doresc investitorii sunt indicii cu privire la calendarul de o majorare a ratei de dobândă, mai exact asupra faptului dacă FED va adopta o poziţie agresivă sau relaxată faţă de această problemă, iar orice informaţie nouă şi importantă ar putea aduce mai multă energie pe pieţe, inclusiv în ceea ce priveşte derivatele de la Sibiu", a declarat un broker.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro