SIBEXPieţele sub presiune

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 august 2015

Dacă ziua de vineri "prindea" indexul Dow Jones sub cota 17000, coborârea acestuia a fost chiar mai abruptă la începutul săptămânii, debutul şedinţei americane consemnând căderi de peste 1000 de puncte. A fost, de altfel, o zi a corecţiilor, începută cu deprecieri puternice pe pieţele asiatice, care s-au transmis în toată Europa.

Pe piaţa sibiană tranzacţiile cu derivatul DEDJIA au anticipat corect evoluţia indexului: încă din primele minute ale şedinţei s-au efectuat contracte la 16063, urmate de scăderi până la un minim de 15636. Au existat chiar şi oportunităţi pentru speculaţii intra day, cotaţiile recuperând în a doua parte a şedinţei peste 300 de puncte, până la 15972.

Celalalt pol de interes a fost constituit de raportul eur/usd. Urmărind trendul pieţelor externe moneda unică europeană a continuat să se întărească faţă de dolar, o posibilă explicaţie fiind şi reducerea randamentelor titlurilor emise de trezoreria americană. Cotaţia maximă a zilei a fost de 1.17. De remarcat a fost şi perechea liră sterlină/ euro, tranzacţionată la 1,5775, în creştere cu 0,0067 faţă de "Start of day price".

În total, până la ora 17, pe piaţa la termen au fost încheiate 25 de tranzacţii, cu 70 contracte, în valoare de aproximativ 1000000 lei.

Piaţa spot a înregistrat şi ea o premieră. În cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare au fost transferate 500 de acţiuni Saturn S.A. (SATU), la preţul de 6,7 lei.

"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro