SIBEXSibex continuă să respire greu

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 octombrie 2015

O nouă şedinţă fără tranzacţii pe piaţa spot se contura la Sibex conform datelor de la ora 17.30 (cu 30 de minute înainte de închiderea acestui segment) (1), semn că rezultatele consemnate săptămâna trecută au fost unele conjuncturale. Pe de altă parte, nici piaţa derivatelor nu deborda de entuziasm ci, din contră, "respira" la fel de greu, cu doar câteva contracte încheiate. Mai exact, la ora menţionată se înregistrau doar 16 contracte futures, cu o valoare echivalentă de 205.098 lei.

Simbolul EUUSR 15L care urmăreşte evoluţia parităţii dintre cele mai cunoscute monede din lume (n.a. - euro şi dolarul), pe scadenţa decembrie 2015, totaliza 12 contracte, produsul în discuţie fiind cel mai tranzacţionat. Faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei (1), stabilit de ATHEXClear la 1,1428 USD, euro se afla în creştere cu 0,15%, la nivelul de 1,1445 USD. Faţă de cotaţia de la închiderea zilei precedente, moneda europeană câştiga 0,22%. Şi pe plan extern euro dădea semne de apreciere faţă de cei mai importanţi concurenţi ai săi, după ce preţurile de consum din China au scăzut peste aşteptări. Totodată, în SUA rezultatele slabe ale vânzărilor cu amănuntul din septembrie şi datele privind inflaţia au readus îndoiala cu privire la mult aşteptata majorare a dobânzii de referinţă.

Pentru simbolul DEDJIA 15L (scadenţa decembrie 2015) se înregistrau numai 4 contracte iar evoluţia cotaţiei era una descendentă. Astfel, preţul futures de la Sibiu al indicelui american cobora sub pragul de 17.000 de puncte, valorând 16.961 de puncte, în coborâre cu 184 de puncte faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 17.145 de puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea de marţi, se consemna o depreciere de 48 de puncte. Şi la NYSE datele culese la o oră de la deschidere indicau deprecieri pentru indicii reprezentativi.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai daca legislatia si relatia cu fiscul sunt asa de incilcite, anormale (cind se obtineau sumele nete in cont, totul fiind platit automat de soc.inv.fin. in urma vinzarii si realizarii profitului, fara balamuc cu declaratii calcule si rectificari - cit era volumul de trazactionare?), statutul si tratamentul "de inculpat" aplicat investitorilr persoane fizice de catre fisc, iar pietele externe sunt atit de anormale datorita manipularilor americane la energie (petrol si gaze implicit) si metale pretioase (aurul care este un produs de refugiu din alte instrumente afectate de incertitudine) ce evolueaza altfel decit normal, cum sa fie viata bursiera in Romania.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro