SIEGFRIED MUREŞAN:"Parlamentul European cere Comisiei Europene transparenţă totală în utilizarea fondurilor din PNRR"

G.B
Politică / 10 iunie

"Parlamentul European cere Comisiei Europene transparenţă totală în utilizarea fondurilor din PNRR"

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat printr-o postare pe Facebook că Parlamentul European a adoptat astăzi, o rezoluţie cu privire la evaluarea în curs de către Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă.

"Parlamentul European cere Comisiei Europene transparenţă totală în utilizarea fondurilor din planurile naţionale de redresare şi rezilienţă şi o mai mare implicare a autorităţilor locale şi societăţii civile.

Plenul Parlamentului European a adoptat astăzi, cu largă majoritate, o rezoluţie cu privire la evaluarea în curs de către Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă", se arată în postare.

Rezoluţia - votată cu 514 voturi pentru, 163 de voturi împotriva şi 9 abţineri - a fost negociată, în numele Grupului PPE din Parlamentul European, de eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE / PNL), coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

"După lungi negocieri, am adoptat astăzi o rezoluţie - susţinută de toate cele patru mari grupuri politice proeuropene din Parlamentul European - în care prezentăm poziţia Parlamentului European faţă de procesul de evaluare în curs a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă.

În textul rezoluţiei, cerem Comisiei Europene o evaluare extensivă şi meticuloasă a tuturor planurilor naţionale. Comisia Europeană nu trebuie să facă nicio concesie politică şi trebuie să aprobe planurile naţionale cu respectarea tuturor prevederilor regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă prin care se finanţează aceste planuri.

De asemenea, cerem transparenţă totală în alocarea şi utilizarea fondurilor europene prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Comisia trebuie să se asigure că fondurile utilizate fac obiectul mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept astfel încât să evităm frauda şi folosirea abuzivă a banilor.

Este nevoie, totodată, de un echilibru între investiţii şi reforme în planurile naţionale. Investiţiile şi reformele trebuie să fie ambiţioase, trebuie orientate spre viitor şi trebuie să vizeze vulnerabilităţile din economiile ţărilor membre.

Nu în ultimul rând, noi, Parlamentul European, cerem implicarea autorităţilor locale, societăţii civile şi a tuturor partenerilor sociali în implementarea şi monitorizarea planurilor naţionale. Ei ştiu cel mai bine care sunt nevoile comunităţilor şi sectoarelor pe care le reprezintă şi, prin implicarea lor, ne putem asigura că banii ajung acolo unde este cea mai mare nevoie", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, după adoptarea rezoluţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro