DIGI Comunications

SIEGFRIED MUREŞAN:"Uniunea Europeană trebuie să fie unită în a sancţiona situaţia din Federaţia Rusă"

A.B.
Politică / 06 februarie

"Uniunea Europeană trebuie să fie unită în a sancţiona situaţia din Federaţia Rusă"

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL), vicepreşedinte al PPE şi vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, a transmis următoarea declaraţie de presă, ca urmare a vizitei în Federaţia Rusă a Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell:

"Conferinţa de presă comună ce a avut loc astăzi la Moscova între Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, şi ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a fost un monolog al oficialului rus. Şeful diplomaţiei europene parcă nici nu a existat în acea conferinţă de presă; a citit doar nişte declaraţii predefinite, generale, lipsite de conţinut. Nu a obţinut nimic în urma acestei vizite la Moscova, iar, prin modul în care s-a prezentat presei, pare că nici nu a fost hotărât să obţină ceva.

Situaţia în Federaţia Rusă este foarte gravă. Regimul condus de preşedintele Vladimir Putin încalcă drepturile şi libertăţile oamenilor şi arestează pe nedrept mii de opozanţi care nu fac decât să protesteze faţă de măsurile nedemocratice luate de regimul de la Kremlin.

Condamnarea la închisoare abuzivă, fără un proces echitabil, a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, încalcă principiile statului de drept şi încalcă angajamentele internaţionale ale Federaţiei Ruse privind drepturile omului. Respectarea drepturilor omului, domnia legii şi statul de drept sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene, iar rolul Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene este să apere şi să promoveze valorile europene şi interesele cetăţenilor UE la nivel global.

Tocmai de aceea, această vizită a Înaltului Reprezentant la Moscova trebuia să aibă loc doar dacă şeful diplomaţiei europene ar fi exprimat o poziţie fermă şi ar fi obţinut nişte rezultate concrete. Vizita aceasta fără rezultate concrete, amicală, total inadecvată situaţiei grave din Federaţia Rusă a fost o greşeală.

Înaintea vizitei la Moscova, noi, Grupul PPE din Parlamentul European, i-am cerut Înaltului Reprezentant să negocieze eliberarea persoanelor arestate pe nedrept, eliberarea liderului opoziţiei ruse şi să obţină garanţii că Federaţia Rusă va reveni la respectarea angajamentelor internaţionale şi a valorilor democratice. Eşecul de a obţine lucruri concrete după această vizită confirmă poziţiile slabe cu care s-a remarcat de-a lungul timpului Josep Borrell în relaţia cu regimurile autoritare.

Uniunea Europeană trebuie să fie unită şi fermă în a sancţiona situaţia din Federaţia Rusă şi să fie mai dură decât a reuşit să o facă Josep Borrell în timpul vizitei la Moscova. Refuzul lui Vladimir Putin de a elibera opozanţii reţinuţi pe nedrept şi de a respecta angajamentele internaţionale privind drepturile omului trebuie să ducă la noi sancţiuni din partea Uniunii Europene faţă de Federaţia Rusă."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. North Stream 2. Toti fraierii trebuie sa 'sanctioneze' iar smecherii sa faca afaceri cu rusii.

    Bate câmpii acest baiat. UE își trage gazele de la ruși, deci nu are absolut nicio autoritate sau motiv sa se dea la ei, ca inchid ăia robinetii și s-a treminat.

    Plus că UE a anunțat că va lua vaccin din Rusia și China deci prietenia intre popoare va triumfa, o să vedeți. 

    UE are voie sa faca afaceri cu Rusia Rom. nu ca de.....

    Cainii latra,caravana trece,lingaii fac acelasi lucru :supunerea fara conditii la toate ordinele venite din SUA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro