Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

SIEGFRIED MUREŞAN:"Viorica Dăncilă a ratat obţinerea vicepreşedinţiei Comisiei Europene pentru România"

I.A.
Politică /

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Deputatul european, Siegfried Mureşan, consideră că Viorica Dăncilă a ratat obţinerea poziţiei de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru România, deoarece nu a ştiut să folosească niciunul dintre argumentele favorabile ţării noastre, se arată înr-un comunicat remis Redacţiei noastre.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a eşuat total în a obţine funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru România. Nici măcar nu a încercat să negocieze această poziţie fiindcă nu a ştiut să folosească niciunul dintre argumentele favorabile ţării noastre. Atâta timp cât PSD este la guvernare riscăm să ajungem ultima ţară care va deţine poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene", a declarat deputatul.

Siegfried Mureşan prcizează că a cerut public prim-ministrului să îşi fixeze drept obiectiv obţinerea poziţiei de vicepreşedinte al Comisiei Europene pe motiv că statele din Europa de Est nu au obţinut nicio poziţie importantă în noua conducere a Uniunii Europene.

"Am cerut public prim-ministrului României, încă de la începutul lunii iulie, să îşi fixeze drept obiectiv obţinerea poziţiei de vicepreşedinte al Comisiei Europene deoarece contextul politic european avantaja clar ţara noastră în obţinerea acestei funcţii. Motivul era că statele din Europa de Est nu au obţinut nicio poziţie importantă în noua conducere a Uniunii Europene, iar noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se vedea nevoită să contrabalanseze acest dezavantaj în interiorul Comisiei Europene", a precizat Mureşan.

Eurodeputatul PNL spune că a avertizat-o pe Viorica Dăncilă de ce nu trebuie să facă şi cum trebuie să implice doar oameni cu experientă la nivel european dar primul ministru a preferat să ignore toate aceste lucruri.

"Era necesară doar desemnarea unui candidat integru, competent şi credibil şi implicarea oamenilor politici şi a diplomaţilor cu experienţă şi credibilitate la nivel european în acest demers important pentru România. Am avertizat-o încă de pe atunci pe Viorica Dăncilă ce trebuie să nu facă în niciun caz: nu trebuie să gândească desemnarea comisarului român în logică internă PSD şi nu trebuie să folosească această poziţie doar pentru satisfacerea unor grupuri de interese din partidul ei. Viorica Dăncilă a preferat să ignore toate sfaturile diplomaţilor şi avertismentele oamenilor politici cu experienşă internaţională. L-a ocolit în acest demers chiar şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, care este de departe cel mai credibil om politic la nivel european, şi a numit doi politicieni - Rovana Plumb şi Dan Nica - cu grave probleme de integritate şi care ridică semne de întrebare privind ataşamentul lor faţă de valori europene şi stat de drept."

Siegfried Mureşan este de părere că ratarea poziţiei de vicepreşedinte al Comisiei Europene confirmă faptul că Viorica Dăncilă este izolată pe plan european şi nu poate obţine nimic pentru România.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bla bla bla, bati campii! Pana acum va jurati ca nu o numesc, apoi va vaitati ca i da un post nesemnificativ, acum hop ca nu e vicepresedinte! Cine te mai ia in seama

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS