Siemens a finalizat extinderea a două fabrici, la Sibiu şi Buziaş

Ziarul BURSA #Companii /

Siemens a finalizat extinderea a două dintre cele patru fabrici din România, operate prin compania SIMEA Sibiu, respectiv unităţile din Sibiu şi Buziaş, judeţul Timiş.

"România reprezintă un pol de interes pentru companiile cu activităţi în producţie pe fondul forţei de muncă bine calificate şi a costurilor competitive, dar şi a proximităţii faţă de pieţele din vest. Extinderea producţiei şi investiţiile în zona de cercetare şi dezvoltare demonstrează angajamentul Siemens pentru România, contribuţie asumată în urmă cu 111 ani", a declarat George Costache, CEO Siemens SRL, potrivit Mediafax.

Astfel, fabrica din Sibiu, inaugurată în 2004, a fost relocată în luna iulie într-o clădire nouă, situată în "Parcul Industrial Zona de Vest", cu o suprafaţă cu 110% mai mare decât cea anterioară.

Odată cu această extindere, producţia a fost dezvoltată pentru a include şi o secţie de vopsitorie în câmp electrostatic pentru carcasele industriale şi feroviare deja produse în fabrică. Unitatea produce cabluri electrice pentru aparate electronice industriale şi material rulant, piese din tablă pentru carcase industriale şi feroviare, carcase din oţel pentru locomotive, metrouri şi alte elemente feroviare şi realizează montarea carcaselor de redresoare industriale.

Fabrica din Buziaş are de la începutul lunii august o a treia hală din unitatea de producţie, cu o suprafaţă de circa 1.200 mp, marcând o extindere de aproape 60% a suprafeţei totale. Fabrica din Buziaş produce componente şi sisteme de răcire pentru tipurile de motoare lineare şi Torque, cu aplicare în sisteme de acţionare directă, dar şi motoare asincrone. Fabrica din Buziaş este prima unitate de producţie deschisă de Siemens în România în 2002.

Compania Siemens număra, la finalul anului fiscal 2015, încheiat la 30 septembrie 2015, un număr de 1.780 de angajaţi în România. Siemens deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea "Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonimă".

Compania a terminat anul trecut cu un business de 632,3 milioane de lei (142 de milioane de euro), cu 9,5% mai mare comparativ cu anul 2014.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS