Siemens a înregistrat prima pierdere trimestrială din ultimii 12 ani

S.B.
Companii / 12 august

Siemens a înregistrat prima pierdere trimestrială din ultimii 12 ani

Siemens a declarat joi că a continuat să înregistreze o cerere industrială puternică în trimestrul trei, dar costurile legate de investiţia în Siemens Energy şi decizia de a părăsi Rusia au făcut ca grupul de inginerie să înregistreze prima sa pierdere trimestrială din ultimii 12 ani, informează news.ro.

Producătorul de software industrial şi trenuri a raportat venituri şi comenzi mai mari pentru cele trei luni încheiate la sfârşitul lunii iunie, un semn pozitiv pentru sănătatea sectorului industrial mai larg.

În automatizarea fabricilor, filialele din toate regiunile au raportat comenzi cu 20% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a spus Siemens, în timp ce costurile ridicate ale componentelor şi logisticii au fost compensate prin transferarea costurilor către clienţi.

Directorul general, Roland Busch, a declarat că cererea este încă puternică, în pofida unui mediu afectat de sancţiunile impuse Rusiei, inflaţia ridicată şi efectele în curs de desfăşurare ale pandemiei.

"Am captat oportunităţi semnificative într-un mediu de piaţă cu o cerere mare continuă. Creşterea noastră puternică a continuat, cu o creştere comparabilă a comenzilor de 20% de la începutul anului fiscal 2022", a spus el într-un comunicat.

Grupul Siemens, ale cărui produse sunt folosite pentru echiparea fabricilor, clădirilor şi reţelelor de transport, este considerat ca un etalon pentru economia industrială.

Cererea din sectorul european al bunurilor de capital se menţine, a declarat bancaBarclays săptămâna trecută, privind rezultatele altor companii din sector, cum ar fi ABB şi Schneider Electric.

Domenii precum automobilele, construcţia de maşini şi electronicele, au arătat "un impuls de creştere subiacent continuu, cu semne de o anumită normalizare", a declarat reporterilor directorul financiar al Siemens, Ralf Thomas.

"Pentru viitor, ne aşteptăm la o normalizare secvenţială a cererii pentru trimestrul patru şi la o reducere treptată a comenzilor restante în anul fiscal 2023", a spus Thomas, adăugând că ar fi nerealist să ne aşteptăm ca creşterea comenzilor să rămână peste 30% pe termen lung.

Comenzile au crescut cu 7%, până la 22,07 miliarde de euro (22,8 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, în timp ce profitul afacerii sale industriale a crescut cu 27%, până la 2,88 miliarde de euro.

Dar grupul a înregistrat o pierdere netă atribuibilă acţionarilor de 1,66 miliarde de euro, după ce a înrebgistrat costuri de 2,7 miliarde de euro, fără numerar, pentru revizuirea în sens negativ a valorii Siemens Energy.

Profitul net a fost redus cu 558 de milioane de euro de decizia Siemens de retragere din Rusia, în urma conflictului din Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro