Siemens preia deţinerea Iberdrola la Siemens Gamesa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Conglomeratul industrial german Siemens AG va prelua deţinerea companiei spaniole Iberdrola SA la Siemens Gamesa Renewable Energy SA (SGRE), producător de energie regenerabilă, conform Reuters.

Marţi, Siemens a aprobat achiziţia participaţiei de 8,1% pe care o are compania spaniolă de utilităţi la SGRE, la un preţ de 20 de euro (22,08 dolari) pe acţiune. În total, Siemens va plăti 1,1 miliarde de euro şi va trans-fera acţiuni către viitoarea divizie Siemens Energy, pe care o va combina cu operaţiunile sale de gaze şi energie electrică, potrivit anunţului societăţii germane.

"Siemens Gamesa este o piatră de temelie în noul portofoliu Siemens Energy, în vederea tranziţiei de la energia convenţională la cea regenerabilă", a declarat directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser, care menţionează că Siemens Gamesa are un potenţial considerabil de creştere şi de a crea valoare semnificativă, chiar dacă activitatea sa cu turbine eoliene a avut recent probleme.

Săptămâna aceasta, Siemens Gamesa a raportat pierderi nete de 174 de milioane de euro pentru ultimul trimestru din 2019, faţă de un profit net de 18 milioane de euro în acelaşi interval din 2018, din cauza întârzierii unor proiecte. Vânzările societăţii au scăzut cu 12% în perioada de raportare, în ritm anual, la 2 miliarde de euro.

În schimb, comenzile primite de Siemens Gamesa în perioada octombrie-decembrie 2019 au sporit cu 82%, la 28,09 miliarde de euro, pe fondul creşterii cererii de energie curată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS