Sierra a redus costuri de 14,5 milioane EUR prin implementarea măsurilor de eco-eficienţă

N.R.
Companii / 5 iulie

Sierra a redus costuri de 14,5 milioane EUR prin implementarea măsurilor de eco-eficienţă

De peste două decenii, Sonae Sierra a integrat sustenabilitatea în strategia sa de business, păstrând-o ca pilon pentru poziţionarea în toate domeniile de activitate, pentru a continua să ofere soluţii cu valoare adaugată pentru afaceri, mediu şi societate. Astfel, managementul sustenabil al Sierra a permis companiei să evite costuri operaţionale de 14,5 milioane EUR în 2021, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Potrivit sursei citate, doar prin programul de eficienţă energetică Bright®, creat de compania internaţională cu o abordare integrată a industriei de real estate, au fost identificate peste 700 de oportunităţi de îmbunătăţire începând din 2012, care generează economii potenţiale de peste 7 milioane EUR pe an. În 2021, Sierra a redus costuri cu energia de 12,3 milioane EUR, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 2% din 2020.

Elsa Monteiro, Head of Sustainability, Sonae Sierra, a declarat: "Noul ciclu de dezvoltare început de Sierra în 2021 consolidează strategia de sustenabilitate a companiei, care a reprezentat întotdeauna un element de diferenţiere pe piaţă. Am înregistrat rezultate foarte bune datorită gestionării raţionale a resurselor naturale şi ameliorării condiţiilor de sănătate şi siguranţă, propunându-ne întotdeauna să aducem îmbunătăţiri. Ne propunem să atingem neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040, ceea ce înseamnă că trebuie să avansăm cu 10 ani pentru atingerea obiectivului Comisiei Europene."

Din 2005, Sierra şi-a redus emisiile de CO2 cu 84%, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 66% din 2002. Procentul de reciclare a deşeurilor a crescut cu 239% din 2002, iar consumul de apă a scăzut cu 41% din 2003, subliniază sursa citată.

La sfârşitul anului trecut, aproximativ 58% dintre activele gestionate ale Sierra deţineau certificarea BREEAM de sustenabilitate a clădirilor. 38% dintre clădiri sunt certificate cu standardul de management de mediu ISO 14001 şi cu standardul de management al sănătăţii şi siguranţei ISO 45001.

De asemenea, în 2021 Sierra a obţinut, pentru al 12-lea an consecutiv, recunoaşterea Green Star în cadrul GRESB Benchmarking. Fondurile Sierra Prime şi Iberia Coop au primit un rating de 5 stele din partea GRESB Real Estate Assessment, o organizaţie care evaluează performanţa de mediu, socială şi de guvernanţă a activelor imobiliare la nivel mondial.

Anul acesta, Sierra a fost, de asemenea, prima companie din sectorul imobiliar din Portugalia care şi-a refinanţat o parte din datoria corporativă prin emiterea de obligaţiuni cu o componentă de sustenabilitate, vizând emisiile de gaze cu efect de seră şi ratele de reciclare ale centrelor comerciale, atât cele administrate, cât şi deţinute.

Pe parcursul anului 2022, Sierra a oferit angajaţilor săi peste 14.000 de ore de training şi a înregistrat o creştere de 2,6% a numărului de femei aflate în funcţii de conducere, se mai arată în comunicat.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro