SIF Banat-Crişana a depăşit pragul de deţinere de 5% la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 10 ianuarie

SIF Banat-Crişana a depăşit pragul de deţinere de 5% la BVB

În ultimele patru luni SIF1 a cumpărat 3,6% din acţiunile operatorului pieţei noastre de capital

În cazul în care SIF Muntenia şi SIF Oltenia şi-au păstrat acţiunile BVB pe care le aveau în septembrie anul trecut, acum SIF1, SIF5 şi SIF5 deţin aproape 15% din Bursa de Valori Bucureşti

SIF Banat-Crişana (SIF1) a depăşit, la mijlocul săptămânii trecute, pragul de deţinere de 5% din capitalul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui raport al societăţii publicat astăzi pe propriul site.

Potrivit documentului, în data de 5 ianuarie, după achiziţii de acţiuni din piaţă, SIF-ul ajunsese să deţină 403.802 de titluri BVB, echivalentul a 5,017% din capitalul Bursei de Valori Bucureşti şi 5,02% din capitalul cu drept de vot al bursei (BVB deţine 13.454 de acţiuni proprii, ce au dreptul de vot suspendat).

La finele lunii septembrie a anului trecut, societatea de investiţii financiare avea 115.414 acţiuni BVB, conform raportului său trimestrial, ceea ce înseamă că în ultimele patru luni SIF1 a cumpărat 288.388 de acţiuni ale bursei, echivalentul a 3,58% din operatorul pieţei de capital.

Amintim că SIF Banat-Crişana deţine SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, care în septembrie anul trecut avea 4,46% din Bursa de Valori Bucureşti. La finalul anului 2020, cele două SIF-uri împreună cu o serie de fonduri pe care le finanţează şi-au impus oamenii în conducerea SIF Oltenia, societate care în septembrie 2021 avea 5,11% din operatorul pieţei noastre de capital.

Dacă SIF Muntenia şi SIF Oltenia şi-au păstrat acţiunile BVB pe care le aveau în septembrie anul trecut, înseamnă că în prezent SIF1, SIF4 şi SIF5 au aproape 15% din Bursa de Valori Bucureşti.

La finele anului trecut, investitorii instituţionali români aveau 75,8% din operatorul pieţei noastre de capital, în timp ce persoanele fizice române deţineau 21,2% din BVB.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se vede din avion actiunea concertata doar ASF-ul doarme sau urmeaza sa ne surprinda.

    1. Dacă tot ești în avion du-te frate în Africa ca poate le este foame la crocodili.

    Baietii pregatesc ceva. Toata increngatura asta are o tinta nu e degeaba.

    1. Problema e ca tu ai sa afli ultimul și te oftici

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro