Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, obligate să îşi reducă deţinerile la Sibex

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară a obligat SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia să îşi reducă deţinerea cumulată la Sibex, sub pragul de 5% prevăzut de lege, constatând că acţionează concertat.

"SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, împreună cu persoanele care acţionează în mod concertat, au obligaţia ca în termen de 3 luni de la data emiterii actului individual, să vândă acţiunile care depăşesc pragul de 5% din capitalul social al operatorului de piaţă SIBEX - Sibiu Stock Exchange, în vederea încadrării în prevederile legale în vigoare", potrivit deciziei ASF.

Autoritatea arată că cele două SIF-uri deţin o participaţie ce depăşeşte 5% din capitalul social al operatorului de piaţă SIBEX - Sibiu Stock Exchange.

Totodată, SIF1 şi SIF4 nu au supus în prealabil aprobării ASF intenţia de achiziţie care a condus la o deţinere mai mare de 5% din totalul drepturilor de vot a SIBEX, arată Autoritatea.

SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, iar SIF1 deţine 74,98% din capitalul social al SAI Muntenia Invest.

Totodată, SIF1 deţine 4,99% din SIF4, iar SIF Muntenia deţine 2,04% din capitalul social al SIF Banat-Crişana.

ASF a obligat SIF1 şi SIF4 să facă ofertă publică de preluare la Biofarm, întrucât deţin cumulat peste 33% din capitalul fabricii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS