SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi-au impus candidatul în funcţia de administrator al SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 28 aprilie

SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi-au impus candidatul în funcţia de administrator al SIF Oltenia

Varianta ce implică alocarea de dividende a primit votul acţionarilor societăţii, conform unor surse din sală

Actualizare - Mihai Zoescu a fost votat cu 85,43% din voturile exprimate, în timp ce 8,31% au fost voturi împotrivă, iar 4,29% au fost abţineri, conform raportului publicat de SIF Oltenia la Bursa de Valori Bucureşti.

---

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) l-au ales, în adunarea de astăzi, pe Mihai Zoescu în funcţia de administrator al societăţii, conform unor surse prezente în sală.

Astfel, în momentul actual, întregul Consiliu de Administraţie al SIF Oltenia este compus din persoane apropiate de grupul condus de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), ce include un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri.

Mihai Zoescu este director economic al Biofarm, societate la care SIF1 şi SIF4 deţin în mod direct circa 88%. Între 2013 şi aprilie 2021, Mihai Zoescu a fost director deal advisory la KPMG Advisory SRL, conducând departamentul de servicii şi investigaţii, conform CV-ului său. Celălalt candidat la funcţia de administrator al SIF Oltenia a fost Cătălin Buzdea, acţionar al societăţii de investiţii şi administrator al firmei LIN&EMA.

În ceea ce priveşte repartizarea profitului pe anul trecut, de 52,23 milioane de lei, acţionarii au aprobat varianta ce implică alocarea sumei de 25 milioane de lei (47,86% din profit) către dividende, restul fiind fonduri pentru investiţii.

În rest, au fost aprobate toate punctele aflate pe ordinea de zi, cu excepţia descărcării de gestiune a foştilor administratori Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, punct la care nu s-a luat nicio decizie deoarece nicio variantă (pentru, împotrivă sau abţinere) nu a întrunit peste 50% din voturile exprimate.

Conform surselor noastre, cvorumul adunării a fost de circa 48% din capitalul social cu drept de vot al SIF Oltenia.

Din Consiliul SIF Oltenia fac parte Sorin-Iulian Cioacă, Mihai Trifu, Adrian Andrici şi Codrin Matei.

Amintim că societatea din Craiova are o nouă conducere din luna octombrie a anului trecut, după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. Mult succes Mihai Zorescu! As vrea sa cred și sa văd in viitor, ca tot ce S- a scris au fost doar mizerii

  1. Scuze, Mihai Zoescu

  Mihai Zoescu vine de pe pozitie de conducere de la BIOFARM acolo unde SIF 1 si SIF 4 sunt majoritari. Deci nu este independent conform regulamentelor ASF. Uite asa cooperativa Lakis Dragoi are toata conducerea, iar restul actionarilor nu sunt reprezentati. Lasati gargara cu succesurile nemasurate, ca in bilantul pe 2020 singura lor contributie e pe partea de cheltuieli si neincluderea in profit a sumei de 12.000.000 lei dividende prescrise.

  L-au descarcat de gestiune pe Busu, cel cu AGA din strada, motiv pt care ASF nu l-a autorizat, iar la ceilalți 4 administratori, membrii cooperativei chipurile nu s-au mai inteles la vot. In realitate si-au splitat votul cu mesajul subliminal ”aveți grijă”. Asta este o prostie cât casa, marca Marcel Gheorghe.

  1) La societățile pe actiuni care au conducere colectivă , raspunderea este solidară, iar descarcarea sau nedescarcarea de gestiune este a consiliului în ansamblu, nu unii administratori da, altii ”nu se stie”.

  2) Dacă iși imaginează Dragoi, sau Lakis că în felul acesta îi țin in corzi pe Ciurezu și pe ceilalți se înșeală amarnic. Cooperativa asta este incapabilă să înteleagă că exista profesionisti care nu pot fi cumparați, sau intimidati. 

  1. Pai bine, ma, specialistu' lu' peste, tu n-ai auzit ca descarcarea de gestiune se face cand se cunosc datele reale? Nu alea fictive. E necesara o documentare temeinica pentru a-l tine in corzi pe Ciurezu, dar nu de amoru' artei, ci in interesul societatii si al actionarilor. Daca s-a furat ceva, acel ceva trebuie dat inapoi, iar Ciurezu trebuie sa nu aiba nicio scapare ca sa zica vesel ca l-au usurat actionarii de raspunderea pentru faptele din mandatul sau.

   Mai studiaza si tu problema si in mod deosebit cum urla de ciuda Ciurezu cand afla ca nu-i merg smecheriile si ca in instanta nu va avea nicio scapare! Pai tu crezi ca actionarii SIF5 sunt prosti? S-a vazut cum l-au pus la colt pe Ciurezu si pe "profesionistii" care si-au luat-o pe spinare. Si tu pari un profesionist la fel de dibaci. Si te mai si fudulesti pe aici cu baloane de sapun. 

   Nenea, situațiile alea care zici mata ca sunt fictive tocmai ce au fost aprobate. Nu mai bate câmpii

   ...

   ...

  Stimate domn, repet, cine sa-i acorde sansa? ce sansa

  Cu placere 

  comentarii la articol Catalin Buzdea candidat care doreste dezvoltarea 

  7. fără titlu 

  (mesaj trimis de Da în data de 21.04.2021, 12:17) 

  În sfârșit un om capabil și bine intenționat. 

  Este binevenită candidatura domnului Cătălin Buzdea.  

  Merită să i se acorde șansa să arate ce poate. 

  7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7) 

  (mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2021, 15:47) 

  cine sa-i acorde sansa? ce sansa? 

  7.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.1) 

  (mesaj trimis de Da în data de 21.04.2021, 20:04) 

  Cu mult respect te intreb ce se întâmplă în data de 28 aprilie 2021... 

  Tu ai citit interviul de mai sus ? Te rog mult să îți faci timp și să citești .  

  Mulțumesc  

  1. Mai sunt încă angajati ai sif 5 care cred ca se va întoarce patriarhul ! Patriarhul este cu un picior in penitenciar ! La fel și Anina Radu, stoian și ceilalti

   Poți sa dai și nume? Măcar sa știe toată lumea, cum sta treaba

   Așa afla și conducerea cine mai este in Corabia lui Ciurezu

  una peste alta vom vedea pe pielea lor actionari care sung mai hoti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro