SIF Oltenia cere instanţei să constate concertarea controlată de SIF1&SIF4

A.I.
Piaţa de Capital / 09 octombrie 2020

SIF Oltenia cere instanţei să constate concertarea controlată de SIF1&SIF4

De asemenea, se solicită obligarea celor două SIF-uri şi a mănunchiului de fonduri de investiţii să facă notificările privind pragurile de deţinere

SIF Oltenia (SIF5) a dat în judecată SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat-Criaşana (SIF1) şi un mănunchi de fonduri de investiţii, pentru constatarea încadrării acestora ca persoane care acţionează în mod concertat, şi obligarea lor să efectueze, către SIF5 şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), notificările privind pragurile de deţinere, se arată într-un raport al SAI Muntenia Invest publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În raport sunt indicate fondurile care, altături de cele două SIF-uri, deţin peste 33% din drepturile de vot ale SIF Oltenia la adunarea acţionarilor societăţii de luni, conform informaţiilor publicate de SIF5 la BVB, în data de 7 octombrie.

Societatea face trimitere către prevederile art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 24/2017, în care se arată că, persoanele care acţionează în mod concertat sunt persoanele fizice sau entităţile legale care cooperează pe baza unui acord formal sau tacit, verbal sau scris, pentru a înfăptui o politică comună în legătură cu un emitent.

În ceea ce priveşte notificările privind pragurile de deţinere, sunt specificate dispoziţiile art. 69 alin. (1) din aceeaşi lege conform cărora: "În cazul în care un acţionar dobândeşte sau înstrăinează acţiuni ale unui emitent, care sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată şi cărora le sunt anexate drepturi de vot, acţionarul este obligat să notifice emitentului procentul de drepturi de vot pe care le deţine în urma achiziţiei sau cesiunii în cauză, atunci când procentul respectiv atinge, depăşeşte sau scade sub unul dinpragurile de 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% şi 75%. Drepturile de vot se calculează pe baza ansamblului acţiunilor la care sunt anexate drepturi de vot, chiar dacă exercitarea acestora este suspendată. Această informaţie este, de asemenea, furnizată pentru ansamblul acţiunilor care aparţin aceleiaşi categorii şi cărora le sunt anexate drepturi de vot".

Mănunchiul de fonduri este compus din FIA Certinvest Acţiuni, FDI Certinvest XT Index, FDI Certinvest BET-FI Index, prin reprezentant SAI Certinvest SA; FII Optim Invest, FII BET-FI Index Invest, FDI Prosper Invest prin reprezentant SAI Broker SA; FII Active Plus, FDI Active Dinamic prin reprezentant SAI Swiss Capital Asset Management SA; FII Star Value, FII Multicapital Invest, FDI Star Focus, FDI Star Next prin reprezentant SAI Star Asset Management SA; FIA Romania Strategy Fund prin reprezentant Accuro Fund Solutions AG, OPUS - Chartered Issuances SA.

Luni va avea loc adunarea acţionarilor SIF Oltenia, ce a fost convocată la solicitarea SIF1&SIF4 şi a SAI Certinvest, unde sunt trecute pe ordinea de zi anularea hotărârilor celor două adunări paralele de la Craiova ce au avut loc în data de 28 aprilie 2020, aprobarea situaţiilor financiare aferente anului trecut şi repartizarea pe destinaţii a profitului (legalitatea acestor trei propuneri este controversată), şi atragerea răspunderii administratorilor urmată de constatatea încetării mandatului acestora.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Nu cred ca o sa se intample nimic. Desi totul este public, tara e prea corupta. Sif5 sa apeleze la UE ca sa faca investigatie la asefe.

  Vrem transparenta. Jos coruptia! 

  Batalie homerica si cu toate astea Sif5 scade la bursă pe tranzacții reduse . Eu chiar nu înțeleg ce se intampla !

  1. Castigatorul e cunoscut! Ce va urma la Sif5?

   Uita-te la viitorii proprietari Sif1&4...O perioada de glorie...

   Chiar nu stii ce se intampla?

   JAF. 

   Adio dividende! Mierea e pusa in borcane si trimisa in Liechtenstein si luxemburg. 

   Hezbollah?

  Iar face nenea Ciurezu un proces care o sa-l duca la pierzanie. Asta e in stare sa faca maine un proces in care sa se concerteze pe el insusi cu justitia si sa ne spune ca acu el da sentinta. E pierdut, fratilor, scapati-ne de el mai repede!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro