SIF Oltenia vinde active

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie

SIF Oltenia vinde active

Societatea a scos la vânzare deţineri în trei societăţi, pentru care vrea 49,5 milioane de lei

SIF Oltenia (SIF5) se află într-o campanie alertă de vânzare de active, conform ultimelor raportări al fondului de investiţii alternative publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

SIF-ul a iniţiat demersurile pentru înstrăinarea participaţiei de 29,27% deţinută în Turism Felix (TUFE), prin metoda "vânzare specială la ordin" prin piaţa ofertelor şi operaţiunilor speciale administrată de bursă. Societatea intenţionează să vândă 143,7 milioane de acţiuni TUFE, la preţul minim de 0,310 lei/acţiune, ceea ce ridică valoarea pachetului la 44,56 milioane de lei. Ieri, în jurul orei 16:00, titlurile societăţii turistice se tranzacţionau la 0,298 lei/acţiune.

"Ordinul de vânzare este de tip AON (totul sau nimic) şi este valabil începând cu data de 29 martie 2023", conform comunicatului de la BVB.

Societatea din Oltenia a mai iniţiat demersurile pentru vânzarea participaţiei de 2,37% deţinută în capitalul Elba Timişoara, conform principiului de tip AON (totul sau nimic), ofertă valabilă începând cu data de 27 martie 2023. Astfel, SIF-ul intenţionează să vândă un număr 39.628 de acţiuni Elba, cu valoarea nominală de 2,5 lei/acţiune la preţul minim de 104,6340 lei/ acţiune, echivalentul unei sume de 4,16 milioane de lei.

"Acest preţ este just, fiind determinat conform standardelor de evaluare de către un evaluator independent membru ANEVAR", se arată în raportul de la BVB. "Oferta de vânzare se adresează celorlalţi acţionari ai societăţii Elba Timişoara conform clauzei de preempţiune din actul constitutiv. Acţionarii cumpărători au dreptul de a-şi exercita dreptul de preempţiune, în termenul de cinci zile de la data comunicării ofertei de vânzare, conform actului constitutiv al Elba".

Tot printr-un ordin de vânzare de "totul sau nimic", SIF-ul vrea să vândă participaţia de 11,46% din Relee Mediaş. Este vorba despre o "vânzare specială la ordin" prin piaţa de oferte şi operaţiuni speciale administrată de BVB. Societatea doreşte să înstrăineze cele 62.080 de acţiuni RELE pe care le deţine la preţul minim de 12 lei/titlu, echivalentul a 0,74 milioane de lei. Ordinul este valabil începând cu data de 27 martie.

Astfel, pentru toate cele trei pachete de acţiuni, SIF-ului vrea să obţină aproape 49,5 milioane de lei.

În toamna anului 2020, conducerea SIF Oltenia a fost înlăturată în urma votului unui grup format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri. Astfel, SIF1, SIF4 şi fondurile pe care le finanţau ajuseseră să aibă direct şi indirect peste 30% din SIF Oltenia, când încă exista un prag de deţinere de 5%. Dar, Autoritatea de Supraveghere Financiară a susţinut într-una că nu există concertare deoarece administratorii fondurilor sunt chipurile independenţi de cei care-i finanţează.

La scurt timp după preluarea SIF-ului din Craiova, noii conducători ai societăţii au înfiinţat o sucursală la Bucureşti unde l-au angajat chiar pe Ciprian Copariu, cel care a activat aproape două decenii în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în sectorul pieţei de capital, şi care trebuia să declare concertarea.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Aha au ajuns la fundul sacului.

  Din profitul de pe hartie de anul trecut Sif 5 nu mai da dividend.

  Oferta de a vinde TUFE e facuta pentru TRANSI sa cumpere tot dupa care vor directiona dividend generos spre TRANSI cei de la TUFE. Un fel de suveica. Asa ajunge TRANSI la 93% din TUFE. 

  1. Este evidentă restructurarea portofoliului inițiată de dl. CIOACĂ. Și normală având în vedere deținerile minoritare la acești emitenți. Dar dc, de exemplu, nu cumpără pachetul de TUFE cei de la TRANSI? Ce ar fi dc l ar cumpăra dl. Horia Ciorcilă? Ca la hotel Sport...

   Sau e posibil ca dl. Ciorcilă să își păstreze banii pentru marea prăduială a THR? Îl ajută Frățilă...

   Cere mai mult Sorine! Lotusul a înghițit o mare căciulă de bani. Nea Florin știe...  

   aia cu hotelul sport din Cluj e de DIICOT , DNA,antifrauda.

   Sif 2 cumpara hotelul cu 20 milioane mai investeste in el sa-l faca de 4 stele iar dupa 3 sau 4 ani vinde in plin bum imobiliar din Cluj unui administrator din CA de la Sif 2 (Horia Ciorcila) pe 14 milioane lei hotelul sport. 

   „În 2015, Josef Goschy, proprietar al unuia dintre cele mai mari lanțuri turistice din țară, a vândut hotelul către SIF Moldova, cu 4,8 milioane de euro, însă SIF2 l-a revândut lui Ciorcilă, trei ani mai târziu, cu 3,6 milioane”. 

   „Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova (SIF2), a achiziționat hotelul. Conform contractului, 99% din capitalul social al firmei care administrează unitatea (19,2 milioane de acțiuni), a trecut în proprietatea Winners Park Invest, deținută indirect de Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania”.

   Fondul de investitii al Bancii Transilvania tace malc adica e complice iar investitorii se uita in portofoliile lor cum unitatea de fond a bancii nu creste. 

   Metoda de vânzare este deschisa, transparenta.Introdu ordin in piata și cumpara, dacă ești interesat.

   nu sunt interesat de o companie sifonata de cei de la Sif 1 + Sif 4 + Sif 5 mai nou.

   te las pe tine sa cumperi. 

   Dacă știe ceva Nea Florin, sigur știu și nea Ciurezu și nea Fercala.

  Daca analizezi si convocatoarele AGA de la SC controlate de SIF5 (ex UNVR - 21mil pt actiuni necotate!!!!!) descoperi lucruri interesante!

  Practic e vorba de devalizarea SIF5 si a detinerilor sale in faviarea SIF1 si 4 si a satelitilor si protejatilor acestoa! 

  Traiasca clanul Dragoi si al jeneralilor din servicii ce au distrus economia socialista!

  1. acolo intra mai multe societati nu numai UNVR. De aici incepe praduiala patrimoniului Sif 5.

   UNVR in valoare maxima de 21.500.000 lei. 

   VOLTALIM S.A. Craiova în valoare maxima de 39.700.000 lei 

   CONSTRUCTII FEROVIARE CRAIOVA S.A. în valoare maxima de 2.500.000 lei, 

   FLAO în valoare maxima de 20.000.000 lei. 

   ALRV in valoare maxima de 14.000.000 lei. 

   pentru praduiala de la Sif 5 Consiliul de Administrație primeste un SOP de: 

   (ii) Numărul maxim de acțiuni ce pot fi răscumpărate: cel mult 2.000.000 de acțiuni SIF 5;

   Da, merci!

   Bune informatiile dvs ce arata amploarea nenorocirii Dragoi&co, sustinuti de servicii si BOR!

   Si tot serviciile si BOR, basca aburistii, latra cum ca masonii si iluminatii distrug romanica (stat inexistent in fapt/fond)! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro