SIF "Transilvania" a obţinut un profit semestrial de aproape 1.000 lei/acţiune

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2004

SIF "Transilvania" şi-a dublat profitul pe primul semestru din acest an, faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi comparativ cu nivelul prognozat de conducerea SIF prin bugetul de venituri şi cheltuieli (328.825 milioane de lei). Rezultatul raportat pentru primele şase luni ale anului s-a ridicat la 545.456 milioane de lei. Profitul pe acţiune al SIF "Transilvania" este de aproximativ 998 de lei. Acest cîştig pe acţiune este cel mai mare dintre profiturile obţinute de societăţile de profil care şi-au făcut publice rezultatele financiare pînă acum ("Banat-Crişana", "Moldova" şi "Transilvania").

SIF "Transilvania" s-a remarcat printre celelalte SIF-uri în ceea ce priveşte profitul, datorită vînzărilor de acţiuni "Rompetrol Rafinare" Constanţa, pe care le-a realizat în prima jumătate a anului. În urma acestor vînzări, în SIF au intrat peste 400 miliarde de lei.

SIF "Banat-Crişana" a înregistrat, în primul semestru, un profit de 159.341 milioane de lei, în scădere cu 37% faţă de primul semestru din 2003, şi mai mic cu 13% faţă de cel prognozat prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Profitul pe acţiune al SIF "Banat-Crişana" a fost de 290 lei în perioada analizată.

Rezultatul obţinut în primul semestru de SIF "Moldova" s-a apreciat cu 15,3%, pînă la 290.823 milioane de lei, respectiv 560 lei/acţiune. Pentru întreg anul, SIF "Moldova" estimase să obţină un profit de 320 miliarde de lei.

O caracteristică generală pentru toate cele trei SIF-uri este aceea că şi-au propus ca cele mai mari profituri să le realizeze în primul semestru al anului, iunie fiind luna în care acestea încasează dividendele acţiunilor băncilor aflate în portofoliile lor şi care reprezintă un procent important din profitul lor anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro