Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

SIF Transilvania a rămas la finalul semestrului cu 12.000 de acţiuni deţinute la Wirecard

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital /

SIF Transilvania a rămas la finalul semestrului cu 12.000 de acţiuni deţinute la Wirecard

SIF Transilvania (SIF3) a rămas în portofoliu, la finele lunii iunie, cu 12.000 de acţiuni la Wirecard, arată raportul semestrial al societăţii.

Deţinerea apare în raport, la data de 30 iunie, cu valoarea de 27,74 lei/titlu (5,73 euro/titlu conform preţului de închidere furnizat de investing.com). Titlurile Wirecard au scăzut puternic după aflarea fraudei contabile de proporţii comisă de conducerea şi angajaţii societăţii.

Potrivit raportului SIF3, valoarea deţinerii de 12.000 de acţiuni Wirecard a SIF Transilvania se ridica la 30 iunie la 332.956,80 de lei după ce la finele primului trimestru se ridica la 6,6 milioane de lei.

În prezent, la data de 14 august, un titlu Wirecard era cotat la 1,32 de euro.

În funcţie de preţul de intrare, pierderea SIF Transilvania pe Wirecard porneşte de la cel puţin 1,3 milioane de lei şi poate să ajungă până la 7 milioane de lei.

De menţionat că la finalul anului trecut SIF Transilvania avea doar 8.500 de acţiuni Wirecard, când deţinerea valora 850.000 de euro. Având în vedere că preţul acţiunilor procesatorului de plăti scăzuse pe final de an până aproape de 100 euro, administratorii SIF au sesizat "oportunitatea" şi şi-au majorat participaţia la 12.500 de acţiuni pentru a profita de corecţie.

În raportul SIF-lui de la finalul primului trimestru se arăta că "achiziţiile efectuate pe pieţele de capital externe s-au limitat la operaţiuni speculative pe emitenţii Total şi Wirecard AG". Menţiunea apare şi acum, la operaţiunile speculative adăugându-se acţiunile companiei americane de plăţi Global Payments, componentă a indicelui S&P 500.

Spre deosebire de SIF Transilvania, fondul de pensii administrat de NN (NN Pensii) a fost mai inspirat şi a lichidat deţinerea la Wirecard până la începutul lunii mai. La decembrie 2019, investiţia în Wirecard reprezenta 0,6% din totalul activelor fondului de pensii Pilon II administrat de NN, echivalentul a 130 de milioane de lei.

Paragrafele 2 şi 3 au fost modificate pentru a reflecta corect valoarea acţiunii Wirecard şi a deţinerii, în lei. Iniţial, în mod eronat, valoarea era menţionată în euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prețul acțiunii e in RON, dle autor de articol. Informațiile din articol sunt eronate, poate le modificați in spiritul unui jurnalism obiectiv, corect și imparțial!

    In rest, felicitări Fercalezului... a mai identificat o Operațiune “câștigătoare” gen Organe de amsamblare, Sibarex, BuTU, etc...

    adios și rămâi cu bine! 

    Ce sa ne mai mirăm; mașinațiunile cu acțiunile BCR au fost și mai spectaculoase!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie