SIF-urile încep plata dividendelor

Ingrid Zamfir, Ioana Paul
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie 2004

Acţionarii societăţilor de investiţii financiare, care beneficiază de dividende şi care vor să-şi primească banii prin virament în cont, trebuie să înştiinţeze SIF cu privire la numărul de cont, numele băncii şi datele personale. SIF "Transilvania" a avut ca termen limită pentru primirea cererilor data de 26 mai. La SIF "Moldova", solicitările vor fi primite pînă la data de 10 iunie, iar la SIF "Oltenia" - pînă la 11 iunie. SIF "Banat-Crişana" şi SIF "Muntenia" nu au precizat nici o dată limită în acest sens.

Acţionarii care deţin mai mult de 100 de acţiuni la oricare dintre cele cinci SIF vor primi dividendele prin mandat poştal, iar cei care deţin mai puţin de 100 de acţiuni vor trebui să le ridice de la casieriile sucursalelor sau ale sediilor centrale ale societăţilor de investiţii. Excepţie face SIF "Muntenia", care distribuie dividendele prin intermediul "Băncii Române pentru Dezvoltare". În acest caz, acţionarii trebuie să se prezinte cu actul de identitate la oricare din unităţile băncii.

SIF "Oltenia" va transmite doar o parte din dividende prin mandate poştale. Acţionarii aflaţi în localităţile Piteşti, Bucureşti, Craiova, Tîrgovişte, Giurgiu, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria şi Rîmnicu Vîlcea vor trebui să se adreseze sucursalelor unei bănci al cărei nume va fi comunicat la începerea plăţii dividendelor. SIF "Transilvania" va începe să distribuie dividendele începînd cu 14 iunie, SIF "Moldova" - cu 24 iunie, iar SIF "Banat-Crişana" - cu 15 iunie.

Din profitul obţinut anul trecut, SIF "Moldova" a acordat cel mai mare dividend (brut), de 494 lei/acţiune. A urmat SIF "Banat-Crişana", cu 480 lei/acţiune. SIF "Transilvania" şi SIF "Muntenia" au repartizat un dividend brut în valoare de 420 lei/acţiune, iar SIF "Oltenia", de numai 370 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro