Abonament gratuit

SIF3 cere convocarea acţionarilor a două societăţi din portofoliu, pentru alegerea administratorilor

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

În ambele cazuri, board-ul este condus de Mihai Fercală

SIF Transilvania (SIF3) a solicitat convocarea acţionarilor a două societăţi pe care le are în portofoliu, respectiv Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Turism Felix (TUFE), atât pentru adunări ordinare cât şi extraordinare, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, între care alegerea membrilor Consiliilor de Administraţie pentru un mandat de doi ani şi modificarea actelor constitutive al societăţii, se arată în rapoartele emitenţilor remise, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ambele cazuri, Consiliile sunt conduse de Mihai Fercală, fost preşedinte al directoratului SIF Transilvania.

Cererea SIF Transilvania vine în condiţiile în care, din primăvară, societatea cu sediul în Braşov are un nou directorat condus de Marius Moldovan, după peste 20 de ani în care Mihai Fercală a fost în fruntea directoratului societăţii.

Pe lângă fostul preşedinte al directoratului SIF3, din board-ul Şantierul Naval Orşova mai fac parte: Tudor Ciurezu, director general al SIF Oltenia (SIF5), Floriean Firu, Lucian Ionescu şi Marius Ioan Pantea, toţi primind undă verde pentru mandate de patru ani din partea acţionarilor în luna aprilie a anului trecut.

În cazul Turism Felix, Consiliul de Administraţie este format din Mihai Fercală, Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău, a căror mandat expiră la finele acestui an.

În ceea ce priveşte modificarea actelor constitutive, printre cererile SIF3 se află ca board-urile să aibă cinci membri, sau imposibilitatea ca mandatele administratorilor să fie prelungite peste patru ani.

Totodată, sunt definite cazurile ce constituite motive juste de revocare a administratorilor, precum şi alte elemente ce ţin de remuneraţia membrilor Consiliilor sau a directorilor.

Acum, administratorii companiilor vor analiza vor analiza cererile de convocare a adunărilor, urmând că deciziile adoptate să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale.

La Şantirul Naval Orşova, SIF Transilvania are aproape 50% din companie, în timp ce SIF Oltenia are o participaţie de 28,02% iar SIF Muntenia (SIF4) deţine 13,17% din societate.

În cazul Turism Felix, SIF Transilvania deţine 63,2% din societate iar SIF Oltenia 28,97%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie