Simion, la Iaşi: "Este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate naţională"

T.B.
Politică / 24 ianuarie

Simion, la Iaşi: "Este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate naţională"

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat în cadrul conferinţei "Suveranitate naţională 1859 - 2024. Arc peste timp" organizată la Iaşi, că este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate naţională, el criticând faptul că la manifestările de la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor Române lipsesc atât premierul cât şi preşedintele Klaus Iohannis, relatează news.

Potrivit sursei indicate, "Niciodată în viaţa asta să nu vă fie ruşine pentru cine sunteţi. Să nu vă fie ruşine că faceţi parte din această mişcare, aşa cum ar vrea unii. Să nu vă fie ruşine că sunteţi români, cum ar vrea mulţi. Noi suntem AUR! Noi luptăm pentru România şi suntem mişcarea care luptă pentru suveranitate naţională! Bine v-am găsit, pe 24 ianuarie, la Iaşi! Astăzi, o să îi scutim pe aceşti guvernatori, pe aceşti administratori slabi, pe aceşti conducători vremelnici ai României, de prezenţa noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei - ei între ei. Începem programul de ziua naţională prin această conferinţă "Arc peste timp: 1859 - 2024. 165 de ani de suveranitate", după care vom porni, după ce ne vom prinde în hora unirii, în marşul unirii. Nu participăm la bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR şi avem altă ţintă decât Iohannis şi Ciucă", a declarat liderul AUR.

Conform news, "Vorbim despre Alexandru Ioan Întâiul, vorbim despre felul în care şi românii simpli şi elita ţării de la acea vreme au spus "Noi îl vrem pe Cuza domn". Vorbim despre felul în care am reuşit, în ciuda imperiilor care ne încolţeau, să avem astăzi şi atunci România. Este foarte important fiecare element de suveranitate: limbă, monedă, stat. Uitaţi-vă că sunt popoare şi astăzi, în 2024, care nu au propriul stat. Acum 165 de ani, oameni adevăraţi ai neamului nostru viteaz au reuşit să dea acestui popor propriul stat. Mai mic la început - nu cuprindea Suceava, nu cuprindea Chişinăul, nu cuprindea Sibiul, nu cuprindea Alba Iulia, nu cuprindea Timişoara. Însă a durat aproximativ 60 de ani şi am avut şi Chişinăul şi Cernăuţiul şi Suceava şi Alba Iulia şi Timişoara", a mai spus Simion.

El a precizat, potrivit sursei relatate că "Este foarte important să înţelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mişcării suveraniste Alianţa pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mişcări suveraniste. Este foarte important să înţelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internaţional şi am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenţii asupra celorlalte teritorii ocupate şi locuite dintotdeauna de conaţionalii noştri, atunci a fost un început". Simion a afirmat că "astăzi, la capitolul suveranitate naţională, stăm mai slab".

Potrivit sursei indicate "Eu vreau să vă spun un singur lucru: Unirea, dragi colegi din AUR, nu s-a făcut de pe fotoliile moi. Sau nu s-a decis peste capul populaţiei din nişte birouri ascunse undeva unde era cald. După ce la Iaşi Alexandru Ioan Întâiul a fost proclamat domn, a venit rândul Bucureştiului. Şi erau foarte mulţi dintre parlamentarii de la acea vreme care nu doreau să îl aleagă pe Cuza domn, indiferent ce a zis Moş Ion Roată către divan. Şi de aceea a fost nevoie de bresle. A fost nevoie de breasla măcelarilor, de exemplu, să îşi ascută cuţitele în Dealul Patriarhiei de astăzi. Nu înţeleg cum ne-am trezit astăzi cu breasla covrigarilor care ne conduce. Şi nu înţeleg, pentru că de la Buzău avem oameni de seamă. L-a avut ţara pe primul ministru Alexandru Marghiloman. A avut partida conservatorilor. Astăzi o avem pe colega noastră Elena Năstăsoiu, care a dat ţării generaţii după generaţii de oameni care astăzi apără România", a declarat George Simion, adăugând că "ne-am trezit cocoţat cu un fals revoluţionar".

Conform news, "Nu ştiu ce revoluţionar e ăsta care de frica mulţimilor nu vine astăzi la Iaşi, cum nu vine niciodată Klaus Iohannis. Să le fie ruşine pentru asta. Dar nu pentru ei am venit noi la Iaşi şi mergem de la ora 15 la Focşani, ci pentru noi. După ce finalizăm această conferinţă, pentru că Unirea nu s-a făcut în fotolii moi şi la căldură, cu toţii o să ieşim afară pentru a cere ca România să nu aibă graniţă la Prut şi pentru ca România să fie o ţară suverană. Anul acesta este anul victoriei! Şi pentru că suntem în fiecare an aici, la Iaşi, din ce în ce mai mulţi şi pentru că este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate naţională, am încredere în fiecare dintre voi că veţi merge până la capăt, de acum din ianuarie şi până în decembrie. Dumnezeu să binecuvânteze România!", a spus Simion în discurs.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Unitatea nationala inseamna Europa nu Asia lui Putin .Simion nu cred ca doreste sa devina asiatic .

  1. Ba da exact aia doreste.

  Suverana pentru mascariciu de focsani inseamna afara din Europa, si prada usoara pt Ruzzia.

  Cat despre covrigarie, rade ciob de oala sparta. Poate pe ciolacu nu-l califica experienta din covrigarie la postul de prim ministru, dar simiones, n-are nimic in cv la experienta macar o ora in campul muncii. Gargarist de meserie. De ce nu daca traieste bine din prostirea populatie?

  suveranitatea e la bruxe lles si la yankei. Noi, o suburbie estica a UE, nimic altceva.

  1. Macar suntem in UE. Altii isi dau acum viata pe front sa ajunga intr-o zi in UE si NATO

   Fereasca Dzeu! Ce va dau aia sa fumati?

   Da iesiti voi hauristilor din UE ca noi ramanem. Mama ruzia va asteapta

   Ma confunzi. AUR e USR in oglinda, alta infectie.

  opozitia formata din ciolos , barna , simion , sosoaca , drula , orban , kelemen ,vor sa il invinga pe romanasul nostru drag ciuca , nu vor reusi .

  ca sa vb de suveranitate nationala… nu isi avea rostul proiectul UE si steagurile UE arborate… nici spatiul sg.. sau altele…

  nu stie ce vb omul asta… 

  un stat “suveran” detine o moneda de circulatie - rute comerciale - si putere de creditare natii… restul se subordoneaza… 

  putem vb de ue / moneda ca “stat/suveranitate”.. de ro mai putin… pe si ce trece constitutia ro ramane in urma cu vremurile, e chiopartita, indoita, interpretata gresit, omisa, etc… 

  suveranitatea a cazut odata cu puterea natiei si a veniturilor nete ro (cetateni) in cantitate aur atat inaintea w1-w2 cat si inaintea caderii “comunismului”… in rest pe datorie si ciuciu excedente… 

  s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb