SIMON PETERS, ANALIST ETORO:Bitcoin trece de pragul său cheie de rezistenţă

G.B
Piaţa de Capital / 28 martie

Simon Peters, analist eToro

Simon Peters, analist eToro

Bitcoin a depăşit săptămâna trecută un prag cheie de rezistenţă - preţul pe care participanţii de pe piaţă nu sunt dispuşi să îl depăşească- , valoarea sa crescând în noaptea de duminică spre luni.

Cel mai mare criptoactiv din lume şi-a revenit în luna martie, tokenul începând săptămâna trecută sub 41.000 de dolari, pentru a se tranzacţiona acum în jurul valorii de 46.400 de dolari - o creştere de peste 13%.

Tokenul a depăşit aseară nivelul cheie de rezistenţă, după ce s-a tranzacţionat în jurul valorii de 44.000 de dolari în cea mai mare parte a săptămânii. Acum a atins un maxim al ultimelor trei luni şi este aproape de a-şi recupera toate pierderile din 2022. Cu preţul BTC trecând de 45.000 de dolari, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra intervalului în care acesta va evolua în această săptămână.

Între timp, valoarea Ether a crescut şi ea. După o săptămâna sub 2.900 de dolari, acesta s-a tranzacţionat până la aproximativ 3.100 de dolari duminică. Dar peste noapte a crescut şi el, tranzacţionându-se acum puţin sub 3.300 de dolari.

Revenirea puternică a majorităţii principalelor criptoactive este deosebit de încurajatoare în acest moment, în contextul creşterii ratelor dobânzilor şi al incertitudinii geopolitice globale - ambele având tendinţa de a îndepărta investitorii de activele de risc şi de a-i îndrepta spre paradisuri sigure.

Ratele dobânzilor, în special, pot avea ca efect scurgeri de capital din pieţe, astfel încât să vedem cum criptoactivele au performanţe puternice în ciuda acestui fapt este încă o dovadă a încrederii investitorilor în viitorului cripto.

Vitalik Buterin recunoaşte că nivelul comisioanelor Ethereum reprezintă o problemă

Fondatorul celui de-al doilea cel mai mare blockchain din lume a recunoscut că nivelul ridicat al comisioanelor de pe platforma Ethereum reprezintă o provocare majoră.

Fondatorul a recunoscut că acestea creează probleme de utilizare, în special în afara tranzacţiilor pur financiare. El a acuzat, de asemenea, propria reţea blockchain de probleme "sociale" care împiedică efectuarea unor schimbări tehnice importante. În plus, el a avertizat că reţeaua ar putea fi folosită de persoane rău intenţionate, care urmăresc câştiguri personale.

Astfel de declaraţii sunt îngrijorătoare venind partea fondatorului unei reţele importante precum Ethereum. Dar, în cele din urmă, o mare parte din funcţiile reţelei scapă acum de sub controlul lui Buterin, aceasta fiind gestionată aşa cum a fost concepută să fie, descentralizat. Sunt în lucru actualizări majore pentru a îmbunătăţi aspectei precum comisioanele şi miza. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra preţului, pe măsură ce comisioanele scad, iar tokenul devine deflaţionist.

Rio este pregătit pentru plăţile de taxe în criptoactive

Oraşul brazilian Rio de Janeiro a anunţat că va putea accepta în curând criptoactive pentru plata taxelor, începând cu impozitele pe proprietate. Cu toate acestea, oraşul va folosi companii din domeniul cripto pentru a converti acele criptoactive plătite în scopuri fiscale înapoi în reali brazilieni.

Se pare că există o competiţie serioasă între oraşele din întreaga lume pentru a fi văzute ca fiind în fruntea adoptării şi acceptării criptoactivelor. De la Miami la Denver, până la Rio şi alte locuri, devine din ce în ce mai mult o realitate faptul că oamenii pot plăti una dintre cele mai importante facturi, impozitele, prin intermediul cripto.

Posibilele beneficii ale acestui fenomen nu pot fi subestimate. Una dintre problemele cripto în acest moment este interacţiunea limitată dintre deţinători şi unul dintre cei mai mari creditori ai lor - statul. Plătim impozite prin nenumărate moduri către guvernele noastre, astfel încât transformarea cripto într-o formă acceptabilă de metodă de plată este un lucru uriaş. În timp ce Rio este doar un oraş, este doar un prim pas spre adoptarea de către întreaga Brazilie - o naţiune masivă cu un potenţial uriaş pentru adoptarea criptoactivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro