SIMON PETERS, ANALIST ETORO:''Preţul Ethereum sub presiune''


Companii / 12 iulie 2021

''Preţul Ethereum sub presiune''

Ethereum a fost supus unei presiuni semnificative săptămâna trecută, valoarea sa prăbuşindu-se la mijlocul săptămânii. Criptomoneda a scăzut brusc miercuri, de la o valoare de tranzacţionare de aproximativ 2.350 dolari la circa 2.150 dolari în prezent.

Bitcoin a suferit în mod similar o cădere la mijlocul săptămânii, dar de atunci a recuperat o parte din pierderi. Cea mai mare criptomonedă din lume a atins un vârf de 34.802 dolari, dar nu a reuşit să depăşească 35.000 de dolari în cursul săptămânii. Miercuri a coborât până la 32.406 dolari, dar acum şi-a revenit şi se tranzacţionează în jurul valorii de 34.000 de dolari.

Ambele criptomonede au fost afectate de restricţionarea criptoactivelor în China şi de schimbările de reglementare în diferite jurisdicţii din întreaga lume. Rata de procesare a ethereum, care măsoară puterea globală de calcul a reţelei, a scăzut cu 20% din luna mai, reflectând presiunea sporită cu care se confruntă participanţii pe piaţă.

Plăţile în criptomonede prin cardurile Visa au atins 1 miliard de dolari

Mai mult de 1 miliard de dolari au trecut prin cardurile Visa în prima jumătate a anului 2021, a dezvăluit procesatorul de plăţi.

Cifrele evidenţiază adoptarea tot mai răspândită a criptomonedelor ca soluţie de plată. Visa colaborează în prezent cu peste 50 de companii care au legătură cu criptoactive pentru a procesa plăţile prin intermediul cardurilor Visa.

Intr-un interviu cu CNBC, directorul financiar al Visa, Vasant Prabhu, a comentat: "În prezent, valoarea criptoactivelor deţinute în portofelele digitale reglementate este de ordinul sutelor de miliarde. Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa".

"Suntem parteneri cu 50 dintre cele mai importante platforme cripto în vederea realizării unor programe de carduri care facilitează conversia şi cheltuirea monedelor digitale la 70 de milioane de comercianţi din întreaga lume."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro