SIMON PETERS, ANALIST ETORO:Revenirea cripto prinde viteză

Miscellanea / 1 august

Revenirea cripto prinde viteză

Săptămâna trecută, pieţele cripto au înregistrat o nouă săptămână de creştere puternică, cu principalele criptoactive, precum bitcoin şi ether, continuând să urce.

Deşi mai au ceva de parcurs pentru a recupera pierderile din prima jumătate a anului, criptoactivele precum bitcoin sunt în revenire. Bitcoin a atins săptămâna trecută peste 24.000 de dolari pe platforma eToro, după ce a început săptămâna sub 20.000 de dolari. În prezent, Bitcoin se tranzacţionează în jurul valorii de 23.300 de dolari. Ether a început, de asemenea, săptămâna sub 1.200 de dolari, dar a crescut peste 1.700 de dolari în weekend şi se tranzacţionează în prezent în jurul valorii de 1.689 de dolari.

În ceea ce priveşte tranzacţionarea, observăm că sincronizarea cu pieţele de acţiuni continuă. În luna iulie, acţiunile, în special cele de tehnologie şi alte acţiuni cu profil de risc mai ridicat, sunt in revenire. O mare parte din efectele inflaţiei şi ale creşterilor de dobânzi par să fie acum luate în calcul, iar pieţele sunt optimiste în ceea ce priveşte temerile legate de recesiune.

Instituţiile au tratat deţinerile de criptoactive în acelaşi mod ca acţiunile, motiv pentru care există o corelaţie mai mare acum decât în trecut. Pe măsură ce aceste instituţii importante revin în acest spaţiu, investitorii în criptoactive se pot aştepta ca preţurile lor să revină la niveluri mai bune.

Comisia legislativă a Regatului Unit se pronunţă cu privire la criptoactive

Comisia Legistiva a Regatului Unit a publicat un document de consultare privind criptoactivele. Documentul conţine propuneri de reformă a regimului criptoactivelor şi a altor active digitale securizate cripto, cum ar fi NFT-urile. Deşi nu propune schimbări ale legii, deocamdată, acesta arată intenţia clară a comunităţii juridice britanice de a conferi drepturi de proprietate importante activelor digitale.

În multe privinţe, drepturile de proprietate reprezintă unul dintre principiile de bază ale funcţionării cu succes a pieţelor. Acesta este, în parte, unul dintre motivele pentru care Regatul Unit este o destinaţie atât de atractivă pentru mulţi dintre cei care caută servicii de gestionare a activelor sau alte servicii de investiţii. Proprietatea solidă a activelor şi certitudinea că instanţele din jurisdicţia aleasă vor susţine aceste drepturi sunt cu adevărat esenţiale pentru funcţionarea pieţelor de investiţii.

De aceea, rezultatele acestei consultări sunt cu atât mai relevante şi mai importante pentru scena cripto din Regatul Unit. În prezent, în Marea Britanie, criptoactivele şi activele digitale, în general, se află într-un fel de zonă gri. Cu toate acestea, dacă reformele propuse ar fi puse în aplicare, s-ar consolida foarte mult drepturile de proprietate digitală şi, în mod esenţial, dreptul proprietarilor de a recupera activele prin intermediul instanţelor, dacă ar fi necesar.

Aave DAO aprobă stablecoin-ul GHO

Proiectul cripto Aave, al cărui token este disponibil pe platforma eToro, a aprobat crearea unui nou stablecoin prin intermediul organizaţiei sale autonome descentralizate (DAO). Stablecoin-ul va fi susţinut de garanţii dintr-un coş de criptoactive şi a fost aprobat de majoritatea comunităţii.

Stablecoins formează o funcţie cu adevărat importantă în cadrul sectorului cripto. Ele permit utilizatorilor de token-uri o intrare sigură şi fără probleme în ecosferă şi au un rol important în gestionarea lichidităţilor din criptoactive. Este foarte important să existe o varietate de monede stabile, care să fie interoperabile cu moneda fiduciară şi cu alte token-uri.

Lansarea GHO va dura ceva timp, dar este un semnal pozitiv că noi stablecoins intră pe piaţă. Criptoactivele au avut câteva luni oarecum dificile, cu unele eşecuri răsunătoare, aşa că este esenţial ca investitorii să verifice cu atenţie proiectele pentru a înţelege cazurile de utilizare şi profilul de risc.

Honduras lansează Bitcoin Valley

Pentru a nu fi întrecut de vecinul său El Salvador, Honduras a lansat Bitcoin Valley într-un oraş situat la 20 de minute de capitala Tegucigalpa. Naţiunea din America Centrală doreşte să promoveze utilizarea Bitcoin, înscriind 60 de companii pentru a se instrui şi a adopta aceast criptoactiv pentru produsele şi serviciile lor.

Deşi este un fel de manevră publicitară, ceea ce a devenit clar în ultima vreme este că naţiunile în curs de dezvoltare, cum ar fi El Salvador şi Honduras, văd un potenţial semnificativ pentru utilizarea criptoactivelor, în special atunci când monedele locale sunt în mod inerent instabile.

Maximaliştii bitcoin sau "maxis" văd bitcoin ca pe o viitoare monedă globală, dar unul dintre cele mai mari obstacole în acest sens este adoptarea. Mulţi consideră că adoptarea în ţările în curs de dezvoltare, unde monedele fiduciare tind să nu reprezinte un mijloc prea bun pentru protejarea averii, este o forţă motrice reală. Timpul va decide, dar adoptarea este în curs de desfăşurare, după cum sugerează acest proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro