SIMON PETERS, ANALISTUL PLATFORMEI DE INVESTIŢII ETORO:"Criptoactivele se menţin la noile praguri de rezistenta, dar volatilitatea continuă"

F.D.
Piaţa de Capital / 8 august

"Criptoactivele se menţin la noile praguri de rezistenta, dar volatilitatea continuă"

Atât bitcoin, cât şi ether s-au menţinut săptămâna trecută la noile lor niveluri mai ridicate, piaţa criptoactivelor continuând să dea semne pozitive, în ciuda unei volatilităţi evidente a preţurilor, susţine Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, bitcoin a început săptămâna la peste 23.000 de dolari. Criptoactivul a prezentat o oarecare volatilitate pe parcursul săptămânii, tranzacţionându-se joi sub 22.250 de dolari, dar şi-a recuperat rapid poziţia. O creştere de ultimă oră a făcut ca în această dimineaţă să urce la peste 24.000 de dolari.

Ether a început săptămâna trecută în jurul valorii de 1.675 de dolari, scăzând sub 1.575 de dolari la începutul săptămânii, dar tranzacţionându-se din nou la peste 1.725 de dolari. În această dimineaţă se tranzacţionează în jur de 1.750 dolari.

Taxele de tranzacţie ale Ethereum, la niveluri minime record

În timp ce reţeaua Ethereum se pregăteşte pentru actualizarea The Merge, taxele de tranzacţie se mişcă la niveluri minime record. Comisioanele de tranzacţie ale reţelei, cunoscute sub numele de comisioane de "gaz", au fost la cele mai mici rate din 2020, ceea ce este cu adevărat pozitiv pentru reţea.

Taxele de tranzactie au devenit una dintre problemele emblematice ale anului 2021 pentru Ethereum şi pentru criptomoneda sa conexă ether. Aceste comisioane erau extrem de ridicate, în jur de 40 de dolari pe tranzacţie în medie, ceea ce i-a determinat pe unii analişti să spună că reţeaua este grav afectată. Dar scăderea cererii în reţea a redus aceste taxe la nivel normal, spune Simon Peters.

Deşi poate fi greu să vedem ceva pozitiv în scăderea preţurilor criptoactivelor, odată cu apropierea The Merge, comisioanele accesibile pot fi un lucru foarte bun. Într-o perioadă de schimbări uriaşe pentru reţea, barierele scăzute la intrare sunt esenţiale pentru a încuraja noi participanţi.

Bitcoin concurează în mod discret cu Ethereum

În timp ce se pune mult accent pe actualizarea The Merge, precum şi pe gama de dApps şi alte protocoale de pe blockchain-ul Ethereum, reţeaua Bitcoin Lightning, aflată în creştere, are şi ea multe de oferit, potrivit unui raport al Arcane Research, afirmă analistul eToro.

Reţeaua Lightning a Bitcoin este un aspect cu adevărat interesant al unuia dintre cele mai importante criptoactive din lume, un aspect adesea uitat. Studiul realizat de Arcane constată însă că numărul de plăţi s-a dublat într-un an de zile pe această reţea, iar valoarea plăţilor a crescut cu 400% (în dolari).

Reţeaua Lightning oferă posibilităţi interesante de a ajuta bitcoin să îşi sporească dominaţia la nivel global. Arcane a constatat, de asemenea, că accesul la reţea a explodat în mai puţin de un an, de la aproximativ 100.000 la peste 80 de milioane până în martie 2022. Această extindere a reţelei nu poate fi ignorată pe viitor, chiar şi în condiţiile în care numărul de blockchains concurente va prolifera.

Un grup parlamentar din Regatul Unit lansează o anchetă privind criptoactivele

Grupul parlamentar privind activele digitale şi cripto (APPG) a lansat o anchetă privind sectorul criptoactivelor din Regatul Unit şi doreşte să consilieze guvernul cu privire la următorii paşi în ce priveşte criptoactivele în Regatul Unit, arată Simon Peters.

Recent a fost lansat proiectul de lege privind serviciile şi pieţele financiare, care conţine unele prevederi cheie în ceea ce priveşte domeniul cripto şi, în special, stablecoins. Ca atare, este foarte bine să vedem că un grup parlamentar se implică în acest sector şi speră să afle mai multe despre modul în care acesta funcţionează şi despre potenţialele sale beneficii.

Criptoactivele se află într-un moment critic în Regatul Unit în ceea ce priveşte evoluţia sectorului. Măsurile care sprijină inovarea şi protecţia consumatorilor şi investitorilor vor contribui la creşterea încrederii în acest domeniu, permiţând în acelaşi timp Regatului Unit să rămână un centru de dezvoltare a tehnologiei, mai spune analistul platformei de investiţii eToro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro