Simon Peters, eToro: "Bitcoin e pe plus în ultimele patru luni"

Miscellanea / 2 mai

Simon Peters, eToro: "Bitcoin e pe plus în ultimele patru luni"

În ciuda faptului că a scăzut de la recentul maxim de peste 30.000 de dolari, bitcoin se află într-o perioadă de creştere, dacă privim pe o perioadă mai lungă. Criptoactivul a crescut timp de patru luni la rând, aflandu-se pe un trend pozitiv, de piaţă tip "bull".

Revenirea bitcoin are un aspect nou în 2023. Comparativ cu anul trecut, când criptoactivul a suferit pierderi în timpul problemelor economice şi al reducerii investitiilor, bitcoin a devenit un punct de revenire pentru investitori şi pare să îşi confirme statutul de "aur digital" la acest moment.

Săptămâna trecută bitcoin a debutat în jurul valorii de 27.000 de dolari şi a înregistrat creşteri până la 29.500 de dolari pe parcursul săptămânii. Apoi a scăzut din nou în weekend şi se situează acum în jurul valorii de 27.700 de dolari. Mai are încă un drum lung de parcurs înainte de a ne putea gândi la un nou maxim istoric, dar se vede acum o rezilienţă a preţului, în condiţiile în care aceasta nu a existat anul trecut.

Ether a cunoscut un ciclu săptămânal similar, debutând în jurul valorii de 1.800 de dolari, înainte de a urca la 1.950 de dolari. În urma scăderilor de preţuri din weekend, acesta a revenit la aproximativ 1.800 de dolari, unde se tranzacţionează în această dimineaţă pe platforma eToro.

Franklin Templeton extinde disponibilitatea fondului său "OnChain Money Market Fund" prin Polygon

Piaţa activelor digitale TradFi devine rapid una dintre cele mai interesante zone de creştere pentru cripto în 2023. Acum, Franklin Templeton a anunţat că fondul său Franklin OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX), care a fost lansat în 2021 pe blockchain-ul Stellar, este acum disponibil prin Polygon.

Punctul acestuia de atracţie este că investitorii pot accesa acum atât instrumentele financiare "tradiţionale", cum ar fi fondurile de investiţii pe piaţă, dar pot de asemenea achiziţiona şi deţine token-urile pentru aceste active în propriile portofele. Oferta Franklin Templeton include active în valoare de aproximativ 270 de milioane de dolari şi va procesa proprietatea şi tranzacţiile, atât pe blockchain-ul Stellar, cât şi Polygon.

Marile instituţii financiare cochetează cu această tehnologie de ceva vreme, dar se pare că multe dintre ele fac acum pasul cel mare pentru a le oferi investitorilor acest tip de produs. În timp ce fiecare token va avea propriul caz de utilizare a investiţiilor şi active care il susţin, mişcarea de digitalizare şi de punere pe blockchain a serviciilor financiare este cu siguranţă în curs de realizare.

Sotheby's debutează pe piaţa NFT

Casa de licitaţii Sotheby's a lansat piaţa sa secundară de NFT, numită "Sotheby's Metaverse". Colecţionarii vor putea utiliza platforma pentru a cumpăra, vinde şi schimba obiecte de colecţie digitale.

Deşi Sotheby este departe de a fi prima care oferă un astfel de serviciu, este poate cea mai veche şi mai tradiţională casă de licitaţii. Va fi interesant de văzut dacă experienţa tradiţională a casei de licitaţii se va vedea şi în ceea ce priveşte calitatea serviciilor de acest tip oferite clienţilor.

Chiar si doar numele ar putea fi suficient pentru a atrage opere de artă valoroase, în special de la artişti care încă nu au digitalizat astfel de opere din lumea reală. Bineînţeles, tehnologia NFT se extinde mult dincolo de custodia operelor de artă digitale, existând cazuri de utilizare a proprietăţii pentru o serie de active diferite care nu sunt fungibile, de la acţiuni la obligaţiuni şi chiar proprietăţi.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb