Simtel Team va construi centrale fotovoltaice pentru Grupul Carmistin

G.D.
Companii / 24 iunie

Simtel Team va construi centrale fotovoltaice pentru Grupul Carmistin

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă semnarea unui parteneriat cu Axell Green Energy, parte din Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agroalimentară din România, care vizează construirea şi instalarea unor centrale fotovoltaice pentru o parte din locaţiile grupului, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Contextul de piaţă în care ne aflăm, marcat de tot mai multe evenimente cu impact economic, precum creşterea preţurilor la energie, războiul din Ucraina şi creşterea continuă a inflaţiei, determină tot mai multe companii să se îndrepte spre implementarea unor soluţii de energie verde. În cadrul Simtel, deţinem toate resursele necesare pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să efectueze tranziţia la energie verde prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice. Mulţumim Grupului Carmistin pentru încrederea acordată echipei noastre în realizarea acestui proiect. Rămânem dedicaţi misiunii noastre de a transforma energia verde într-o prioritate pentru România şi susţinem puternic protejarea mediului înconjurător prin eficientizarea consumului de energie la nivelul companiilor de toate dimensiunile," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Potrivit sursei citate, centralele fotovoltaice vor fi proiectate şi construite de Simtel Team în cadrul a 18 locaţii care aparţin Grupului Carmistin. Acestea vor avea o putere instalată de 4,5 MWp, aproximativ 10.500 panouri fotovoltaice. În primul an de funcţionare, energia produsă va fi de 5.400.000 KWh şi va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu aproximativ 3.300 tone pe an.

În cadrul acestui proiect, Simtel Team va fi responsabilă de lucrările de inginerie, proiectare, achiziţii echipamente şi materiale, montaj, testare şi punere în funcţiune a centralelor fotovoltaice. După finalizarea lucrărilor, compania va asigura mentenanţa panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea 24/7, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror altor potenţiale situaţii neplăcute în viitor, subliniază sursa citată.

În primul trimestru din 2022, Simtel Team a realizat o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei, o creştere cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 0,29 milioane de lei. În această perioadă, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri, 80%, aproximativ 7,7 milioane de lei. La finalul T1 2022, compania avea semnate contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh. De asemenea, Simtel are contracte semnate cu 63 de clienţi ce însumează aproximativ 5 MWp şi care au contracte de finanţare aprobată prin proiectul guvernamental Electric UP. În prezent, sunt în curs de implementare alţi 9 MWp, contracte semnate la finalul anului 2021 cu companii din diverse industrii, precum Fan Courier, Penny Market (Grup REWE) şi Kaufland.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaţionale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creştere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată şi cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timişoara şi Bacău, prin intermediul cărora vor fi accesate şi mai multe proiecte la nivel naţional.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 160 milioane de lei, subliniază sursa citată.

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro