Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de "iresponsabilitate şi imaturitate în luarea deciziilor politice"

S.B.
Miscellanea / 28 mai

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de "iresponsabilitate şi imaturitate în luarea deciziilor politice"

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de "iresponsabilitate şi imaturitate în luarea deciziilor politice", într-un comunicat remis astăzi redacţiei.

"Salarizarea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare nu este un joc de ping-pong între ministere

În data de 23.05.2022, Nicolae CIUCĂ şi Marcel CIOLACU au anunţat simultan pe Facebook că, începând cu data de 1 Iulie 2022, vor acorda poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare un sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare, fără a atinge valoarea salariului stabilită pentru anul 2022.

A doua zi, 24.05.2022, Ministrul apărării naţionale, Vasile DÎNCU, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care, începând cu data de 1 Iulie 2022, salariul de funcţie şi salariul gradului profesional al poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare se stabilesc la valoarea anului 2022.

Faptul că prim-ministrul Nicolae CIUCĂ a declarat public că nu a avut cunoştinţă de proiectul Ministrului apărării naţionale, dovedeşte lipsa de comunicare dintre şeful Guvernului şi miniştrii săi, cu efecte devastatoare asupra funcţionării eficiente a statului român.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) acuza membrii Guvernul Ciucă de iresponsabilitate şi imaturitate în luarea deciziilor care privesc drepturile salariale ale poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare. Declaraţia pe care a făcut-o Ministrul apărării naţionale, Vasile DÎNCU este în disonanţă cu declaraţiile la unison de pe Facebook ale preşedinţilor PSD şi PNL.

Mesajele incoerente ale factorilor politici referitoare la eventualele măriri salariale pentru poliţişti, militari şi poliţişti de penitenciare bulversează angajaţii instituţiilor de forţă ale statului şi pot fi catalogate o dovadă de infantilism politic al miniştrilor Guvernului Ciucă.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenţia preşedintelui PNL, Nicolae CIUCĂ şi preşedintelui PSD, Marcel CIOLACU, că asemenea sincope în luarea deciziilor politice, în guvernarea PSD-PNL-UDMR, irită poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare şi afectează dialogul social.

Sindicatele din penitenciare consideră că iresponsabilitatea şi imaturitatea politică de care au dat dovadă decidenţii politici din ultima perioadă slăbeşte încrederea cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale României şi în partidele politice care formează actuala coaliţie de guvernare" se arată în comunicatul Sindicatelor.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro