Sindicatul Naţional Sport şi Tineret declanşează conflictul colectiv de muncă

Andrei Stan
Companii / 18 decembrie 2016

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret declanşează conflictul colectiv de muncă

Sindicaliştii susţin că Ministerul Tineretului şi Sportului amână negocierea CCM

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret acuză Ministerul Tineretului şi Sportului că amână negocierea acordului colectiv şi a contractului colectiv de muncă (CCM) pentru angajaţi şi anunţă, într-un comunicat trimis Redacţiei, declanşarea conflictului colectiv de muncă.

Sindicaliştii precizează: "Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, prin Federaţia PUBLISIND a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului negocierea Acordului colectiv şi a Contractului colectiv de muncă (CCM) pentru angajaţi. Conform Legii Dialogului Social 62/2011, conducerea MTS avea obligaţia să iniţieze negocierea, în termen de 10 zile calendaristice, de la data solicitării, dar aceasta caută pretexte să nu înceapă negocierea în speranţa că vom renunţa la demersul nostru".

Reprezentanţii sindicatului anunţă declanşarea conflictului colectiv de muncă. "Este pentru prima dată când o organizaţie sindicală declanşează conflictul colectiv în domeniul nostru, însă modalitatea în care acţionează cei numiţi să conducă ministerul ne obligă la aceasta", menţionează aceştia.

În termen de 3 zile lucrătoare, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va desemna un delegat pentru participarea la concilierea obligatorie prevăzută de lege, iar în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data desemnării delegatului, Ministerul Muncii are obligaţia de a convoca părţile.

Sursa citată adaugă: "Sindicatul nostru ia astfel atitudine faţă de felul în care este condusă activitatea în sport şi tineret, dar şi pentru lipsa de respect manifestată faţă de drepturile angajaţilor".

Reprezentanţii sindicatului spun că au ajuns la "un nivel al umilinţei" pe care nu îl mai pot accepta şi amintesc că alte categorii profesionale similare au beneficiat de recunoaşterea unor drepturi şi chiar de măriri salariale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

17 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3296
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7390
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9242
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro