Singura secţie de cardiologie din Alba, modernizată integral cu fonduri de la Consiliul Judeţean

V.S.
Miscellanea / 21 septembrie

Singura secţie de cardiologie din Alba, modernizată integral cu fonduri de la Consiliul Judeţean

Singura secţie de Cardiologie din Alba, respectiv cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, a fost modernizată printr-o investiţie de aproape 5,7 milioane de lei, fonduri asigurate de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în subordinea căreia se află din 2011 unitatea medicală, conform Agerpres.

"Toată finanţarea de aproape 5,7 milioane de lei a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Alba. Din această sumă, 2,5 milioane de lei s-au folosit pentru partea de construcţii, iar restul pentru dotări. Sunt 7 saloane cu câte 4 paturi şi un salon cu o rezervă de 2 paturi. Secţia are 10 medici, dintre care 3 medici primari şi 7 medici specialişti, 21 de asistenţi medicali principali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare de curăţenie, un statistician medical şi un registrator medical", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de inaugurarea noi secţii, managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza.

Ea a menţionat că fiecare salon dispune de grup sanitar propriu. Saloanele sunt dotate cu frigider, noptiere cu măsuţe, televizoare, aer condiţionat, cărucioare de tratament, injectomate şi tensiometre.

De asemenea, există şi un salon USTACC (unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici), cu 9 paturi de terapie intensivă, dotat cu saltele antiescară şi cântar.

În urma modernizării, secţia dispune de un cabinet de explorări funcţionale, echipat cu o bandă de alergat, o bicicletă pentru testare la efort, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG şi holter TA.

În cadrul secţiei mai există, potrivit managerului, şi o sală de tratament, o magazie pentru materiale, un cabinet pentru medici, mai multe magazii, o sală de mese şi un oficiu.

Pe lângă dotările specifice secţiei, există dotări generale care asigură siguranţa şi confortul pacienţilor, care includ o instalaţie de supraveghere video a căilor de acces, o instalaţie de internet (hotspot Wi-Fi), o instalaţie de iluminat de securitate şi veghe conform cerinţelor ISU, un sistem de apelare asistenţă, un sistem de detecţie şi semnalizare incendiu şi rampe medicale pentru oxigen şi vacuum.

"Cu această inaugurare, ne apropiem de sfârşitul renovărilor secţiilor spitalului. Mai sunt 4 secţii şi blocul operator. (...). Prin toate lucrările pe care le-am făcut, încercăm să creştem atât confortul hotelier al pacienţilor, dar în acelaşi timp să creştem capacitatea de tratament al acestora. Astfel, toată aparatura este de ultimă generaţie. Avem oameni care ştiu să lucreze cu aceste aparate", a spus directorul medical al SJU Alba Iulia, Dan Crainic.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a amintit cât de "prost impresionat" a fost atunci când SJU a intrat în administrarea CJ, spunând că nu îşi putea închipui la vremea respectivă că ar putea exista aşa ceva într-un spital.

"S-a terminat atunci cu politizarea administraţiei spitalului. Preocuparea noastră a fost în aceşti 12 ani de a servi sănătatea locuitorilor judeţului Alba", a susţinut preşedintele CJ Alba.

Peste 23 milioane de euro au fost investite de către CJ Alba, de la preluarea în subordine, în modernizarea şi dotarea SJU Alba Iulia, fiind atrase, totodată, şi fonduri europene de 66 milioane de euro, prin care au fost şi vor fi reabilitate sau construite noi corpuri de clădire. În ultimul deceniu, Ministerul Sănătăţii a alocat în jur de 7 milioane de lei pentru SJU Alba Iulia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb