Sinteza Oradea vrea să intre în piaţa energiei electrice

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 11 mai

Sinteza Oradea vrea să intre în piaţa energiei electrice

Sinteza Oradea (STZ) vrea să intre în piaţa energiei electrice, după cum reiese dintr-un raport publicat de compania ce activează în industria chimică, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea societăţii a convocat acţionarii în data de 21 iunie pentru aprobarea completării obiectului de activitate al companiei cu producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice.

Tot la adunarea data de 21 iunie, acţionarilor Sinteza li se va supune la vot participarea companiei, în calitate de acţionar fondator, la înfiinţarea unei societăţi, cu denumirea de Chemstate, ce va avea drept obiect de activitate "Fabricarea altor produse chimice organice de bază, în speţă fabricarea benzoatului de sodiu". Sinteza ar urma să deţină 51% din noua societate, alături de trei acţionari cofondatori de naţionalitate ucraineană, ce vor deţine 49% din capitalul noii companii. Capitalul social al Chemstate va fi de 125.000 de lei, valoarea unei acţiuni urmând să fie de 10 lei.

Pentru anul trecut, Sinteza Oradea a raportat venituri operaţionale de 43,3 milioane de lei, cu 53% peste cele din 2020, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 1,23 milioane de lei, faţă de o pierdere de 5,2 milioane de lei, în anul anterior.

Fondul BT Invest1, administrat de BT Asset Management, deţine 33,89% din companie, în timp ce Radu Pascu are 31,15% din emitentul cu sediul în Oradea. Evaluarea bursieră a Sinteza se ridică în prezent la circa 25,8 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro