Siri, asistentul digital dezvoltat de Apple, îşi schimbă vocea

S.B.
Companii / 02 aprilie

Siri, asistentul digital dezvoltat de Apple, îşi schimbă vocea

Asistentul digital dezvoltat de Apple va avea, în curând, două voci noi, iar utilizatorul va putea alege pentru Siri între o voce feminină şi una masculină, informează news.ro.

Vocea feminină a asistenţilor digitali este, de la o vreme încoace, subiect de dezbateri pe platformele sociale şi nu numai. Anumiţi utilizatori sunt deranjaţi de faptul că nu au de ales, trebuind să se mulţumească cu o voce feminină.

Atentă la subiecte de acest gen, Apple a decis să aducă modificări şi să le prezinte utilizatorilor două opţiuni legate de vocea lui Siri. Astfel, Apple va renunţa la vocea actuală a asistentului său digital.

În schimb, vor exista două voci noi, una feminină şi una masculină. Mai mult, vocea feminină nu va mai fi setată în mod implicit. Utilizatorul va putea alege, în cadrul procesului iniţial de configurare al dispozitivului şi de la Settings, vocea care îi va răspunde la interpelări.

Dintre cei mai folosiţi trei asistenţi digitali, dezvoltaţi de Apple, Google şi Amazon, Siri este primul care renunţă la o setare implicită privind vocea şi lasă utilizatorul să o aleagă atunci când deschide un dispozitiv nou pentru prima oară.

Noile voci ale lui Siri sunt procesate de un sistem neural text-to-speech, care face ca vorbele înregistrate individual să "curgă" cât mai natural, formând în timp real fraze fluente. Cei care au testat deja noile voci spun că acestea sună mult mai bine, având tranziţii line între cuvinte şi inflexiuni naturale.

Opţiunile sunt deja disponibile în cea mai nouă versiune beta de iOS şi iPadOS şi, cel mai probabil, vor face parte din versiunea 14.5 a acestora, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro