Siria denunţă noile sancţiuni care i-au fost impuse de către UE

A.F.
Internaţional / 26 aprilie

Siria denunţă noile sancţiuni care i-au fost impuse de către UE

Damascul a denunţat ieri impunerea unor noi sancţiuni economică de către Uniunea Europeană (UE) unor persoane şi entităţi siriene şi a avertizat că aceste sancţiuni vor afecta trimiterea de ajutoare în această ţară devastată de război, relatează AFP.

Uniunea Europeană a sancţionat luni 25 de persoane şi opt entităţi siriene, inclusiv pe unii veri ai preşedintelui Bashar al-Assad - pe care-i acuză de trafic de captagon, un drog de sinteză pe care Siria îl exportă la nivel mondial.

"UE îşi repetă minciunile şi pretinde că sancţiunile impuse Siriei nu afectează trimiterea de ajutoare umanitare sau obţinerea de hrană sau echipamente medicale", acuză Ministerul sirian de Externe.

"Aceste sancţiuni constituie o ameninţare reală la adresa vieţii unor sirieni şi se repercutează negativ asupra economiei ţării", denunţă Damascul.

Uniunea Europeană a subliniat că aceste sancţiuni "nu vizează să obstrucţioneze trimiterea de ajutoare umanitare către vreo regiune din această ţară", afectată de cutremurul sângeros de la 6 februarie.

Sancţiunile europene constau în interzicerea sejurului, blocarea activelor în UE şi imposibilitatea de a beneficia de finanţări europene celor vizaţi.

Între persoanele vizate se află trei veri ai preşeidntelui sirian Bashar al-Assad - şi anume Samer Kamal al-Assad, Wassim Badi al-Assad şi Mudar Rifaat al-Assad - dar şi conducători, oameni de afaceri şi membri ai unor miliţii cu legături cu regimul - implicaţi în trafic de stupefiante.

Mai multe societăţi în domeniul securităţii - folosite în finanţarea miliţiilor - sunt vizate, dar şi conducătorii acestora.

UE a sancţionat între altele societatea rusă de inginerie şi construcţii Stroytransgaz şi firma Gecopham - o entitate controlată de către Ministerul sirian al Petrolului şi resurselor Minerale -, acuzate de susţinerea regimului al-Assad.

După cutremurul de la 6 februarie, Uniunea Europeană şi Statele Unite au relaxat sancţiunile impuse Guvermului sirian, sancţionat de Occident după reprimarea, în 2011, a revoltei populare care a degenrat în război civil.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sanctiun de tot felul, aplicate multor tari de pe mapamond,

    vor aduce pe termen lung "mari " probleme UE 

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb