SNSPA a încheiat un acord de parteneriat cu Atlantic Council

G.B
Miscellanea / 02 decembrie 2021

Sursa foto: SNSPA

Sursa foto: SNSPA

Un acord de parteneriat care are drept scop consolidarea relaţiei transatlantice şi creşterea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre a fost semnat ieri, 1 decembrie 2021, de către rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, cu Atlantic Council, una dintre cele mai influente şi prestigioase organizaţii de tip think-tank din SUA, potrivit Digi24.

Atlantic Council este un think-tank în domeniul relaţiilor internaţionale. Fondată în 1961, organizaţia gestionează zece centre regionale şi programe funcţionale legate de securitatea internaţională şi economia globală. Prin studiile pe care le publică, ideile pe care le generează şi comunităţile de experţi pe care le construieşte, Atlantic Council propune strategii şi politici publice pentru a crea o lume mai liberă, mai sigură şi mai prosperă, se arată într-un comunicat SNSPA.

Parteneriatul, încheiat pentru o perioadă de 4 ani, va facilita colaborarea experţilor din cele două instituţii prin realizarea unor ample cercetări, analize şi proiecte comune, precum şi prin organizarea periodică a unor conferinţe şi workshopuri, cu scopul de a evidenţia importanţa regiunii Mării Negre pentru securitatea transatlantică şi de a oferi recomandări pentru creşterea cooperării în domeniul securităţii între ţările din zona Marii Negre. De asemenea, vor putea fi organizate deplasări în regiune care vor ajuta comunitatea transatlantică să se familiarizeze cu situaţiile complexe din acest domeniu important din punct de vedere strategic pentru NATO.

Acordul de parteneriat a fost semnat în prezenţa lui Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Fred Kempe, preşedintele şi CEO al Atlantic Council, Barry Pavel, vicepreşedinte Atlantic Council şi Director al Scowcroft Center for Strategy and Security, şi a unei delegaţii de parlamentari români.

"Într-o perioadă în care ameninţările dinspre sud şi est se înmulţesc, credem că este esenţial să mergem dincolo de simpla recunoaştere a importanţei regiunii Mării Negre şi să oferim recomandări durabile, nepartizane, pentru ambele maluri ale Atlanticului, pentru a consolida apărarea pe această frontieră importantă pentru NATO", a declarat Barry Pavel, vicepreşedinte Atlantic Council şi director al Scowcroft Center for Strategy and Security.

"Am ales să semnăm acest parteneriat cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ţara noastră este astăzi un partener activ pentru aliaţii săi din NATO şi Uniunea Europeană. România a subliniat de multă vreme importanţa strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate transatlantică şi a evidenţiat riscurile şi provocările existente în regiune, precum şi atitudinea pe care Rusia o are faţă de NATO şi UE. Consider că, prin expertiza pe care o deţine, mediul academic are un rol important în fundamentarea strategiilor şi deciziilor legate de guvernanţa locală, naţională, regională şi internaţională şi trebuie să se implice mai mult în elaborarea şi gestionarea politicilor publice menite să răspundă problemelor cu care societatea se confruntă", a declarat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro