SOCIETATEA NAŢIONALĂ DE MEDICINA FAMILIEI:Vaccinarea antigripală are un rol major în contextul întoarcerii în colectivitate a copiilor şi adolescenţilor

S.B.
Miscellanea / 19 ianuarie

Vaccinarea antigripală are un rol major în contextul întoarcerii în colectivitate a copiilor şi adolescenţilor

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF)trage un semnal de alarmă asupra posibilităţii creşterii numărului infecţiilor respiratorii şi al cazurilor de gripă în contextul unei posibile reluări a desfăşurării cursurilor în unităţile şcolareexpunând copiii şi adolescenţii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Imunizarea antigripală rămâne chiar şi în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal şi SARS CoV-2) şi pentru a evita posibile complicaţii determinate de virusul gripal în rândul copiilor şi al comunităţii.SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor şi adolescenţilor având in vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă", a declarat dr. Dina Mergeani, Medic Primar Medicină de Familie, Preşedintele SNMF.

Vaccinurile împotriva Covid-19 aprobate până la acest moment la nivel european nu se adresează copiilor sub vârsta de 16 ani. Astfel, aceştia sunt o categorie vulnerabilă, o categorie de risc, fiind expuşi la pericolul de infectare cu două virusuri diferite - cel gripal şi SARS CoV-2.

"Ţinând cont de contextul în care ne aflăm, cel al pandemiei Covid-19, care ne solicită tuturor respectarea anumitor reguli de distanţare socială şi de faptul că de mai bine de jumătate de an cursurile au loc în mediul online, automat copiii au petrecut mai mult timp în case, fapt ce a dus la un număr mai mic de infecţii respiratorii şi de gripă. În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva Covid-19, şi, în acelaşi timp, de faptul că ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri. Prin vaccinarea acestora putem reduce substanţial riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a complicaţiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum şitransmiterea virusurilor în comunitatecare uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dupa ce au primit bani per capita de vaccinat , parca a dat strechea in medicii de familie . am vazuto pe machedoanca sefa , parca era turbata , sa ne vaccinam . banul primit in plus nu-i fac credibili , dimpotriva !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

08 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8838
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1118
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6917
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8171

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro