Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

"Societe Generale" şi-a vândut pachetul majoritar de la divizia din Moldova

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Societe Generale" şi-a vândut pachetul majoritar de la divizia din Moldova

Divizia este preluată de "OTP Bank"  

"Societe Generale" a decis să îşi înstrăineze divizia din Moldova către "OTP Bank" Ungaria, în condiţiile în care al doila mare grup bancar din Franţa continuă să se retragă de pe unele pieţe din Europa de Est, în vreme ce OTP îşi extinde treptat prezenţa în regiune.

"Societe Generale" are în proprietate pachetul majoritar de la "Mobias­banca Societe Generale" din Moldova şi preconizează că va finaliza vânzarea acestuia către OTP în lunile care urmea­ză.

Banca franceză nu a dezvăluit suma pentru care a înstrăinat divizia din Moldova, însă a informat că vânzarea va avea un impact negativ de 28 de milioane de euro (31,89 milioane de dolari) asupra rezultatelor sale financiare din trimestrul al patrulea, conform Reuters.

Anul trecut, "Societe Generale" a decis să-şi vândă diviziile din Albania, Bulgaria şi Serbia către OTP.

În decembrie anul trecut, "Societe Generale" a ajuns la un acord privind vânzarea subsidiarei sale din Serbia către "OTP Bank", în conformitate cu strategia sa de retragere de pe unele pieţe din Europa de Est.

Nici în acest caz nu a fost dezvăluită valoarea tranzacţiei, dar banca franceză a precizat că vânzarea subsidiarei din Serbia va avea un efect negativ de 108 milioane euro asupra rezultatelor sale din trimestrul al patrulea.

"Societe Generale Banka Srbija" este a patra mare bancă din Serbia şi are o cotă de piaţă de 8,4% după valoarea activelor.

OTP, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, se află, de câţiva ani, într-un program de expansiune ca să beneficieze de pe urma faptului că marile bănci din vestul continentului care au o cotă locală nesemnificativă îşi reduc prezenţa în Europa Centrală şi de Est.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS