Softbinator Technologies achiziţionează o companie de IT din Timişoara

F.D.
Piaţa de Capital / 7 iunie

Softbinator Technologies achiziţionează o companie de IT din Timişoara

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovatoare alături de clienţi locali şi internaţionali, anunţă demararea procedurilor de preluare integrală a [e-spres-oh], o companie de IT din Timişoara, potrivit unui comunicat de presă.

[e-spres-oh] este o companie fondată în anul 2012 în Timişoara, specializată în dezvoltare de software, consultanţă, testare şi UI/UX.

"[e-spres-oh] este unul dintre cele mai cunoscute branduri locale de design şi tehnologie din Timişoara. Suntem încântaţi de oportunitatea acestei tranzacţii, în urma căreia ne vom extinde la nivel regional şi vom accentua forţa de livrare a Softbinator pentru clienţii internaţionali. Dincolo de cunoştinţele extinse în dezvoltarea de produse software, faptul că noii noştri colegi sunt prezenţi deja în piaţa din SUA reprezintă un avantaj semnificativ în ceea ce priveşte planurile noastre legate de consolidarea poziţiei companiei în piaţa americană. Dacă de-a lungul timpului, Softbinator şi-a intensificat eforturile pe coasta de Vest, în Silicon Valley, alături de [e-spres-oh] începem să furnizăm servicii şi pe coasta de Est, în special în New York şi Washington, D.C.. Faptul că avem o cultură organizaţională extrem de apropiată ne permite să continuăm strategia multi-brand de extindere a ceea ce deja numim Grupul Softbinator. Discuţiile cu acţionarii companiei au început încă din noiembrie 2021 şi am construit pas cu pas planurile de a transforma [e-spres-oh] într-o companie şi mai puternică după finalizarea acestei achiziţii. De asemenea, după ce [e-spres-oh] va fi integrată în grup, vom urmări dezvoltarea în continuare a echipei în acea regiune a ţării, atât printr-o creştere organică, cât şi prin achiziţionarea de alte companii din zona respectivă," a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

În urma acestei tranzacţii, Softbinator Technologies va prelua integral [e-spres-oh] şi echipa de peste 40 de angajaţi şi colaboratori. La nivelul conducerii, Daniel Markovits va continua să activeze ca CEO şi va fi responsabil de strategia de business a companiei, precum şi îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel de grup pe termen mediu şi lung.

În 2021, [e-spres-oh] a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei, iar pentru anul acesta compania vizează venituri de aproximativ 11 milioane de lei.

Pentru realizarea acestei tranzacţii, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în septembrie 2021. Aceasta este cea de-a treia tranzacţie realizată de companie cu fonduri atrase din piaţa de capital, după preluarea WiseUp la finalul anului 2021 şi Digital Tailors în luna mai 2022. În prezent, Softbinator mai deţine participaţii în compania de recrutare TechMind (25%), agenţia de Product Design Ixperi (75%) şi în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriţie sănătoasă şi wellbeing.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro