Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Softuri ruseşti preinstalate pe computerele, smartphone-urile, smart TV-urile din Rusia

I.L.
Internaţional /

Softuri ruseşti preinstalate pe computerele, smartphone-urile, smart TV-urile din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care impune ca smartphone-urile, computerele şi televizoarele smart vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri ruseşti, relatează News.ro.

Legea, care intră vigoare la 1 iulie 2020, reprezintă modalitatea autorităţilor ruseşti de a sprijini industria autohtonă a produselor IT. Legea semnată de Putin prevede că Guvernul va redacta o listă de aplicaţii ruseşti care vor fi instalate pe diferite dispozitive.

Retailerii de produse electronice contestă promulgarea şi afirmă că administraţia a adoptat această regulă fără ca ei să fie consultaţi, potrivit sursei menţionate.

În ultimii ani, Rusia a adoptat legi mai ferme referitoare la internet, cerând motoarelor de căutare să şteargă unele rezultate ale căutărilor, serviciilor de mesagerie să pună la dispoziţia serviciilor de securitate cheile de criptare, iar reţelelor de socializare să stocheze date pe servere din ţară.

Piaţa de telefoane mobile din Rusia este dominată de companii străine, printre care Apple, Samsung şi Huawei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie