"Solidaritatea Sanitară" va continua protestele cu o grevă de avertisment

T.B.
Miscellanea / 19 martie

"Solidaritatea Sanitară" va continua protestele cu o grevă de avertisment

Consiliul de coordonare al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" a decis continuarea acţiunilor de protest cu o grevă de avertisment care va avea loc pe 3 aprilie în intervalul orar 12,00 - 13,00, se arată într-un comunicat postat pe pagina de socializare a federaţiei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, acţiunea de protest, declanşată ca urmare a nemulţumirilor legate de drepturile salariale, va fi organizată de sindicatele membre ale federaţiei în toate unităţile sanitare în care acestea au membri şi angajaţi care au semnat pentru grevă sau care vor semna până la momentul derulării ei.

Conform sursei citate, "Pe site-ul dedicat coordonării publice a acţiunilor va fi publicată în curând şi lista unităţilor în care există angajaţi care ne-au comunicat public intenţia de a semna/participa la grevă", au informat reprezentanţii federaţiei, care susţin că, în ultima perioadă, numărul angajaţilor care semnalează dorinţa de a alătura protestului semnat este într-o creştere "accelerată".

Conform Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Guvernul şi Ministerul Sănătăţii au refuzat să dea curs solicitării de încheiere a unui acord privind procedura grevei în sectorul public de sănătate, "refuz ce are ca scop împiedicarea grevei în sănătate, respectiv restricţionarea acestui drept constituţional al angajaţilor din sănătate", se arată în comunicat.

"Este astfel evident că lupta trebuie dată inclusiv în zona modalităţii de transpunere în practică a dreptului la grevă", au completat sindicaliştii, conform paginii de socializare.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" a explicat în comunicat că la organizarea grevei se adaugă necesitatea stabilirii detaliate a fiecărui pas procedural al acesteia astfel încât desfăşurarea ei "să nu pună în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei", relatează sursa.

În a doua parte a lunii aprilie, după desfăşurarea grevei de avertisment, Consiliul de coordonare al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" se va întruni din nou pentru instructajul general specific grevei şi decizia privind declanşarea grevei generale propriu-zise, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb