Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Şomajul din Marea Britanie, aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Şomajul din Marea Britanie, aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

Piaţa forţei de muncă din Marea Britanie continuă să se consolideze, însă rata anuală de creştere a salariilor este sub aşteptări, transmite BBC, conform Agerpres.

Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat că rata şomajului a scăzut la 5,2% în perioada august - octombrie 2015, cel mai redus nivel din ianuarie 2006. Analiştii aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,3%.

Numărul cetăţenilor din UE care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 324.000, la 2,02 milioane, în timp ce numărul angajaţilor care nu sunt nici din state membre ale UE, nici din Regatul Unit, "este puţin modificat", atingând 1,20 milioane, arată datele ONS.

Numărul şomerilor din Regatul Unit a scăzut cu 110.000, la 1,71 milioane, a anunţat ONS. De asemenea, numărul persoanelor care au solicitat în octombrie indemnizaţie de şomaj a crescut cu 3.300, la 795.500.

Conform datelor ONS, rata anuală de creştere a salariilor a fost de 3%, sub aşteptările analiştilor, care anticipau un avans de 3,2%. Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că ar vrea să vadă o creştere a salariilor de peste 3% pe an înainte să decidă majorarea dobânzii.

"Câştigurile continuă să crească în termeni reali, deşi într-un ritm mai lent decât cel înregistrat în lunile precedente", a apreciat David Freeman, statistician la ONS.

Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie a raportat că numărul angajaţilor a crescut cu 505.000 în perioada august - octombrie 2015, la nivelul record de 31,3 milioane. Rata angajării a ajuns la 73,9%, cel mai ridicat nivel de când a început publicarea acestor date, în 1971.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS