Sondaj: 9 din 10 români consideră că digitalizarea este importantă pentru dezvoltarea economică a ţării

A.F.
Companii / 12 iunie

Sondaj: 9 din 10 români consideră că digitalizarea este importantă pentru dezvoltarea economică a ţării

Metaminds, dezvoltator de soluţii de tehnologie pentru servicii digitale, alături de cea mai precisă companie de sondare a opiniei publice la nivel global - AtlasIntel, a realizat un sondaj cu privire la digitalizarea serviciilor publice din România, conform unui comunicat remis redacşiei.

Conform comunicatului, din rezultatele sondajului, aplicat la nivelul întregii ţări, 9 din 10 români (90.5%) consideră că digitalizarea este importantă pentru dezvoltarea economică a ţării.

Sondajul mai arată că 7 din 10 români ar vota online dacă ar avea acces la identitatea digitală, deşi nu au semnat niciodată un document oficial folosind semnătura electronică, iar 63% dintre români îşi doresc ca guvernul să implementeze identitatea digitală considerând că adoptarea ei poate reduce considerabil birocraţia în serviciile publice din România.

Andrei Roman, fondatorul Atlas Intel, a explicat că "digitalizarea serviciilor publice este un element vital în evoluţia societăţii noastre către o administraţie mai eficientă şi transparentă. Acest studiu, realizat de AtlasIntel la comanda Metaminds, este un pas important în înţelegerea nevoilor şi preocupărilor cetăţenilor noştri în ceea ce priveşte acest proces de transformare digitală. Studiul relevă că românii, într-o proporţie covârşitoare de mai bine de 90%, consideră că digitalizarea serviciilor publice este imperativă pentru dezvoltarea economică în contextul în care birocraţia rămâne un impediment extrem de grav. În acelaşi timp, studiul demonstrează că avansurile din ultimii ani, atât din punctul de vedere al modernizării statului cât şi din punctul de vedere al aptitudinilor digitale ale propriilor cetăţeni, sunt insuficiente. Mai bine de jumătate dintre români, aprox. 52%, declară că interacţiunea cu serviciile digitale publice disponibile în prezent nu le-a îmbunătăţit experienţa personală cu acestea. Suntem în continuare la început de drum."

Birocraţia (69.7%), nesoluţionarea problemelor cetăţenilor (37%) şi lipsa interconectării (36%) sunt principalele motive invocate de români pentru ineficienţa serviciilor publice.

Mai mult, din sondaj reiese că sistemul de sănătate este serviciul public pe care cei mai mulţi românii şi-l doresc digitalizat (67%) prin programări online, telemedicină şi fişe medicale electronice, urmat de serviciile de taxe şi impozite (54.1%) şi cele de securitate socială (30.8%) prin portaluri online pentru cereri de pensie şi asistenţă socială.

Andrei Cruceru, cofondator şi preşedinte directorat Metaminds, a declarat că "suntem la începutul unei noi etape de dezvoltare pe termen lung. Şi pentru a putea vorbi despre viitor, e nevoie să înţelegem foarte bine prezentul. Tocmai de aceea am ales să facem acest sondaj, pentru a vedea unde suntem şi pentru a avea o predictibilitate mai mare asupra nevoilor viitoare. Având această oglindă, care ne arată percepţia cetăţenilor asupra digitalizării României, ne putem concentra eforturile în direcţiile în care resimt şi ei nevoia de schimbare la nivel de digitalizare. Vedem că una dintre marile probleme este lipsa interconectării serviciilor, ea generează multă frustrare, neîncredere şi ineficienţă.

Din acest motiv, dar şi plecând de la premisa că viitorul digitalizării în România va ţine cont de tendinţele globale, vom investi în dezvoltarea de noi capabilităţi, competenţe şi tehnologii pentru a răspunde provocărilor prezente şi viitoare generate de interconectarea serviciilor digitale".

Sondajul a fost realizat în perioada 1-4 iunie, prin recrutare digitală aleatorie, pe un eşantion de 1464 de oameni, cu o marjă de eroare de +/-3 şi un nivel de încredere de 95% . Întreg sondajul se poate vedea pe metaminds.com/impact/

Metaminds investeşte 3 milioane de euro în identitate digitală, gestionarea volumelor mari de date şi securitate

Metaminds va aloca aproximativ 3 milioane de euro în următorii ani pentru a crea şi extinde departamente dedicate arhitecturii, dezvoltării si operaţionalizării de noi soluţii de tehnologie, dar şi pentru a consolida expertiza prin stagii de pregătire pentru echipe specializate cum ar fi computing, stocare, virtualizare, arhitectură de comunicaţii şi securitate.

În plus, compania va investi în propria academie menită să transforme pregătirea profesională în domeniul tehnologiei. Prin această academie, Metaminds se angajează să stabilească noi standarde în educaţia de profil şi să devină lider în formarea şi dezvoltarea specialiştilor din industria digitală. Acest program va permite Metaminds să ofere clienţilor nu doar soluţii tehnice avansate, ci şi acces la un corp de profesionişti bine pregătiţi.

Toate aceste investiţii vor permite companiei Metaminds să dezvolte şi să implementeze soluţii avansate în domeniul identităţii digitale, să optimizeze şi să inoveze în gestionarea,analiza şi valorificarea volumelor mari de date şi să îmbunătăţească măsurile de securitate cibernetică pentru a proteja datele şi infrastructurile digitale ale clienţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb